Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олигарсите използват метода "Новите лица на старите задници", големите измамници на прехода бяха пробутани като млади експерти

Олигарсите използват метода 'Новите лица на старите задници', големите измамници на прехода бяха пробутани като млади експерти

Иван Сотиров

По повод на сърцераздирателните призиви - "Дайте да дадем шанс на новото поколение", ще припомня урока от 32 години "Преход". А той е, че за да има шанс за новото поколение, не трябва да даваме шанс на нови измамници!

Нека да не забравяме, че всички големи измамници на прехода ни бяха пробутани като млади експерти и необременени от миналото хора. Няма как в завладяната от съсловната комунистическа олигархия държава, чудодейно да се появи някой млад и независим човек, който светкавично да заеме висша позиция и да стане герой в контролираните от олигархията медии, ако не е благословен от група влиятелни олигарси.

От много години повтарям, че ни въртят в един омагьосан кръг за съхранение и възпроизводство на олигархичния модел, като използват метод, който аз наричам "Новите лица на старите задници". Убитата от комунизма вяра в собствената воля на голямата част от народа ни, е в основата на ориенталската вяра в предопределението и очакването на приказни герои и спасители. Докато не се преборим със страха и мързела, които ни карат да чакаме наготово някой, ей така, свише да се появи за да ни реши проблемите, няма да излезем от блатото, в което сме затънали. Без обща воля и без лидери, които са се изградили сами и пред очите ни в неотклонна и последователна борба за справедливост, нищо добро не ни чака.

Това обаче не е бърз и лесен път. Този път изисква саможертва и първата крачка е да се опитаме да излезем от режима на самоизмама за осигуряване на личен емоционален комфорт. Огромната част от хората ги лъжат, не защото са глупави, а защото искат да бъдат излъгани. Основният метод за манипулация в политиката е да използваш емоциите и страховете на хората, както и желанието им за бърза и лесна печалба.

Този метод се използва от създателите на финансови пирамиди и от онлайн и телефонните измамници. Използвайки човешките емоции един необразован и примитивен телефонен измамник може да излъже един професор. И трябва да е ясно още нещо – партийната агитка, е средство за превръщане на човека в тълпа, която се управлява от т.н. „партиен елит“ с няколко елементарни команди, така както се управлява животинско стадо. Преди 10 ноември 1989г. имаше едно стадо, докато сега то е клонирано, но това не променя същността, а само по един по-перфиден начин създава илюзия за свобода. Затова пътят към свободата минава през напускане на партийните агитки. Накрая ще добавя още няколко думи за възторга от поредното 'подмладяване" на елита.

Младостта в политиката има своите предимства, но тя не е панацея и не е сертификат за почтеност, интелигентност и добронамереност. Човешката история познава много примери за велики държавници и за масови престъпници от всички възрастови групи. Нека да не забравяме, че болшевиките бяха млади, Сталин и Троцки стават народни комисари съответно на 39г. и 38г. Мусолини става премиер на 39г., а Хитлер става канцлер на 44г. Нека да не забравяме и това, че не само нашите олигарси, но и авторитарните режими винаги са флиртували с младостта. Комунизмът и нацизмът също издигаха в култ младежта и децата, като ги употребиха най-безскрупулно, като пушечно месо за своите престъпни цели.

Източник/ци: Олигарсите използват метода "Новите лица на старите задници", големите измамници на прехода бяха пробутани като млади експерти - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!