Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Коалиционното споразумение се отлага

Кирил Петков: Коалиционното споразумение се отлага

Коалиционното споразумение се отлага поне до понеделник.

Това съобщи току що Кирил Петков.

"Останаха съвсем малко неща, които да дискутираме, надявам се днес да довършим това и в утрешния ден БСП да минат с техните съвети за коалиционното споразумение. В началото на следващата седмица се надявам да има работещо правителство. Може утре или през уикенда да подпишем коалиционото споразумение." - каза Кирил Петков за БТВ "Тази сутрин" от кулоарите на Парламента. 

До голяма степен съставът на МС е готов, но още няма да кажа имената. Има и днес разговори. Остават броени часове и дни. 

МФ ще отговаря и за контрола върху еврофондовете. Тези две функции е логично да са заедно. Това са публичин финанси, обикновено са разделени двете роли, но това е по-добрият начин. 

5 човека се очаква да бъдат вицепремиери и всяка партия ще има такъв. Давам пълната свобода на всеки един от партньорите, да определят отбора си. 

Когато ги съберем, се надяваме това да е отборът на България. През цялото време работихме с ясната цел, че трябва да се случи това правителство. Ходехме по централите, за да има диалогичност. Това ще е отборна игра. Трябва да сме в посттоянна комуникация. Надяваме се тя да е непрекъсната." - разкри плановете Петков.  

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков: Коалиционното споразумение се отлага

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!