Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минеков отговаря в парламента за ”Труд”: Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест! /видео/

Минеков отговаря в парламента за ”Труд”: Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест!

Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест, за мен е награда, аз ви благодаря. Това заяви министърът на културата Велислав Минеков в парламента.

„Като министър в парламентарна република съм съгласен, че свободата на медиите заслужава извънредно заседание на Народното събрание, но като гражданин на България и като настоящ министър на културата искам да попитам защо нямаше извънредно заседание, когато бе спрян сигналът на БНР, когато МВР и ГДБОП изземаха техника на ТВ7, защо нямаше извънредно заседание, когато беше свалено предаването на Милен Цветков, защо нямаше извънредно заседание, когато Валери Симеонов заплашваше журналисти, че ще им ритнат столчетата. Защо нямаше извънредно заседание, когато БНТ излъчи фалшива новина за бесилки и народен съд по време на протестите през 2020 г., защо нямаше извънредно заседание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести“, обясни той.

„Този дълг винаги е лежал в министерството, но сигурно е било добре за разни министри да чуват добри слова за себе си. Дългът ще бъде върнат – дали със съд или доброволно, това ще се случи“, зяви служебният министър Велислав Минеков по време на изслушването си в парламента.

„И днес си върнахме откраднатата държава“, категоричен беше той.

Малко по-рано Минеков каза: Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК, обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков. За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви, добави той.

Вчера Тома Биков от ГЕРБ във връзка с анонсираното предстоящо отнемане на помещенията на централата в Националния дворец на културата /НДК/ заяви, че те нямат никакви задължения. И предупреди, че, ако се опитат да ги изгонят, ще се сблъскат челно със стена, защото имат много привърженици и симпатизанти.

При управлението на ГЕРБ загубата е около 90 млн. лв. и е нормално министерството да потърси всички отнети от него по някакъв начин имоти, посочи днес Минеков. Искам този дворец да си върне загубите, откраднат е паркингът, продаден е английският двор, как да работи това предприятие, по какъв начин да печели, коментира министърът. Той категорично отрече това да е израз на реваншизъм. Означава, че се завръща държавата, има закони, конституция, ще се научат да ги спазват, подчерта той.

На въпрос как гледа на това, че депутатите не са задължени да влизат в сградата на Народното събрание със зелен сертификат, Минеков отговори, че „не е толкова странно, колкото срамно, не трябва да се случва“. Той добави, че този сертификат се изисква навсякъде в чужбина и в неговото ведомство, например, се влиза със сертификат или тест.

Източник/ци: Минеков отговаря в парламента за ”Труд”: Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест! /видео/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!