Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПОРЕДНО МЕНТЕ: Бъдещият външен министър Димитър Гърдев се оказа с фалшиво CV

ПОРЕДНО МЕНТЕ: Бъдещият външен министър Димитър Гърдев се оказа с фалшиво CV

Фаворитът на ИТН смело върви по стъпките на Пламен Николов и Петър Илиев

Фаворитът на "Има такъв народ" за външен министър Димитър Гърдев е споделил невярна информация в официалната си автобиография за позициите, която е заемал като служител на Европейския парламент, съобщи "Еурактив България".

В официалното си CV Гърдев твърди, че е бил "съветник в комисиите AFET и SEDE". Тази информация е публикувана на сайта на "Има такъв народ".

AFET е Комисията по външни работи на Европейския парламент, а SEDE е подкомисията на Европейския парламент по сигурност и отбрана. Всъщност работата на Гърдев в Европейския парламент е като асистент на български евродепутат в нейния офис в София и той никога не е работил в помещенията на ЕП. Информация е потвърдена от съответните служби на Европейския парламент.

ЕП потвърди, че "администрацията на Европейския парламент няма данни за г-н Димитър Гърдев като служител в секретариата".

Биографията на "експерта" на сайта на ИТН

В отговор на въпрос дали е излъгал за дейността си в Европарламента, Гърдев казва пред Еурактив, че е работил като асистент на евродепутата Елена Йончева в офиса ѝ в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той обясни, че работата му е проверявана от Европейския парламент и че е получил добра оценка.

Елена Йончева потвърждава, че Гърдев е бил неин асистент в софийския офис в периода 2019-2020 г., но добави, че твърдението му, че е бил "съветник в комисиите AFET и SEDE", е лъжа.

Съгласно проектоспоразумението за съставяне на кабинет между "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и "Демократична България", изтекло неофициално към медиите, външнополитическият ресор отива при ИТН. Димитър Гърдев е избраникът на ИТН за външен министър и вицепремиер.

Кандидатът за премиер на ИТН в 46-я парламент бе Пламен Николов - Пацо Акваланга, за когото Университетът в Клагенфурт не успя да открие някакви писмени следи.

През август тогавашният кандидат за вицепремиер и вътрешен министър на ИТН адв. Петър Илиев бе уличен в плагиатство след проверка на Софийския университет. Веднага след това Илиев напусна преподавателската си позиция в университета.

Източник/ци: ПОРЕДНО МЕНТЕ: Бъдещият външен министър Димитър Гърдев се оказа с фалшиво CV - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!