КПКОНПИ тихомълком пусна имотните декларации на депутатите. Вижте кой какво е придобил

КПКОНПИ тихомълком пусна имотните декларации на депутатите. Вижте кой какво е придобил. | Bureau for Investigative Reporting and Data

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), оглавявана от Сотир Цацаров, публикува тези дни тихомълком декларациите на депутатите от 44-то, 45-то и 46-то Народни събрания. Това се случва с месеци закъснение, което породи съмнения за умишлено бавене. Припомняме, че Цацаров продължава вече над година да крие несъответствията в декларациите на властта за 2019.

По закон депутатите са длъжни да подават декларации при встъпване в длъжност и при напускане на парламента. За 2021 г. декларациите са много на брой, тъй като те трябва да подадат декларация при напускане на 44-то Народно събрание, при встъпване и напускане на 45-то Народно събрание, и при встъпване и напускане на 46-то Народно събрание. Срокът за подаване на декларации е едномесечен и за сегашното 47-о Народно събрание той още тече.

От информацията в регистъра с декларациите се вижда, че 10 депутати въобще не са подали декларации, а 40 са го направили със закъснение.

Ето какво са декларирали /или не са декларирали/ политическите лидери на основните политически формации през тази година:

Бойко Борисов, председател на ГЕРБ, не е подал финална декларация.

Станислав (Слави) Трифонов, председател на ИТН, не е подал декларации за имущество и интереси.

Как новата власт ще прилага стриктна антикорупционна политика, след като един от коалиционните лидери изобщо игнорира закона и не е подал имуществена декларация като депутат в 45 Народно събрание? За Слави говорим. Депутат от 15/04/2021 до 11/05/2021 в 45-то Народно събрание

https://parliament.bg/bg/MP/3056 Явно лидерът на ИТН счита, че на суверена не му е работа да знае какво притежава. Последвайте ни за още разкрития за имуществото на депутатите. Декларирано или не. / BIRD.BG - Posts | Facebook

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, през 2020 год. придобива къща с РЗП 352 кв.м. в София за 852 евро/кв.м. и обща стойност почти 600 хил. лв.

Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, през 2020 год. придобива апартамент 140 кв.м. в София за 821 евро/кв.м.

Николай Нанков, бивш зам.-министър на ГЕРБ, през 2020 год. придобива апартамент 159 кв.м. в София за 1234 евро/кв.м. и гараж 33 кв.м.  на обща стойност почти 410 хил. лв.

Корнелия Нинова, председател на БСП, през 2020 год. няма придобити недвижими имоти.

Христо Иванов, съпредседател на ДБ, през 2020 год. няма придобити недвижими имоти.

Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ, през 2020 год. придобива парцел 531 кв.м. за 3 хил. лв. в с. Церово, общ. Лесичово.

Валери Симеонов, председател на НФСБ, не е подал финална декларация, а само годишна.

Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и бивш вицепремиер, през 2020 год. няма придобити недвижими имоти.

Мая Манолова, съпредседател на ИБГНИ, няма придобити недвижими имоти през 2020.

Николай Хаджигенов, съпредседател на ИБГНИ, няма придобити недвижими имоти през 2020.

Татяна Дончева, ИБГНИ, през 2021 год. придобива къща с двор с РЗП 70 кв.м. за 10 хил.лв. в с. Горни Върпища, общ. Дряново. През 2020 придобива явно по наследство съответно 1/4 и 1/8 от имоти в Трявна и Плачковци.

Делян Пеевски, ДПС, няма придобити недвижими имоти през 2020, но ползва 11 чужди имота.

Росица Кирова, ГЕРБ, зам.-председател на Парламента и бивш съдружник на наркобос от Косово, през 2021 е добавила нива 12 дка към притежаваните от нея 130 ниви и други имоти.

БРРД поддържа архив и търсачка за имотните декларации на властта, в който може да се търси по ключови думи с име, длъжност, институция и т.н. Към момента в търсачката има информация за 319 082 декларации на властимащи. Архивът пази и старите декларации от 2007 г. насам, които вече не са налични на сайта на КПКОНПИ.

Източник/ци: КПКОНПИ тихомълком пусна имотните декларации на депутатите. Вижте кой какво е придобил. | Bureau for Investigative Reporting and Data

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!