Акад. Петрунов: Срамно е депутатите да са без маски, а да караме учениците да ги носят

кадър bTV

Срам ме е, че в парламента са без маски, а караме децата да ги носят. Това каза в „Тази сутрин“ по bTV академик Богдан Петрунов. Според него е необходимо да се въведе зелен сертификат за достъп на депутатети в Народното събрание. "Те са хора като всички нас и трябва да отговарят на тези изисквания както и ние", заяви академикът.

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, подчерта той. „Антителата, които определят дали сте здрав, или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически – да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Акад. Петрунов: Срамно е депутатите да са без маски, а да караме учениците да ги носят

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!