Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захари Карабашлиев: Кой е изнудвал Бойко Борисов и продължава да го държи прекалено изкъсо?

May be a closeup of one or more people

Интересът около новата политическа ситуация е обясним и това е чудесно. Но, може би най-важната тема у нас от година и половина насам е:

1. Кой е имал нееднократен и неограничен достъп до спящ действащ министър-председател на държава-членка на ЕС? Кой изнудва със скандални снимки Бойко Борисов и какво всъщност е ИСКАЛ? Защо Борисов е изнудван — газопровод, хазарт, петрол, обществени поръчки, самолети, автомагистрали, сексуални (или други) услуги…? Кой го е изнудвал — чуждо разузнаване, излъган олигарх, изнервен ортак? Не мога да си представя европейски лидер, въвлечен в по-долнопробен шантаж и оставен без вниманието на разследващите институции. Не знам за цивилизована страна, в която такива снимки да не предизикат необикновен обществен трус и последствия. Напомням — тук не говоря за шантаж на гражданина Бойко Борисов, а за институцията “премиер”. Който е едновременно обект/жертва на престъпление и заподозрян в престъпление. Оставям настрана съдържанието на снимките, шкафчето, пистолета… Оставям и понятието “морал”, защото е неприложимо към личността на Борисов. Самият Борисов не отрича автентичността на фотосите, напротив, дори ги коментира и пред чужди медии с твърдението, че някой го бил снимал докато спи (сякаш не е видно на самите снимки), а после му “аранжирал” шкафчето с пари. Мисля, че това е най-важната тема, защото тя води към това, че…

2. ...вече втора година няма институция, която да разледва това скандално публично изнудване на български министър-председател. Самото то представлява и вражески удар срещу един европейски лидер. С други думи — от изключителен обществен интерес е да се стигне до истината КОЙ е изнудвал Бойко Методиев Борисов. Защото изглежда, че някой го е държал(и продължава да държи) прекалено изкъсо. Една най-елементарна справка с Националната служба за охрана ще покаже КОЙ е влизал в тази спалня във въпросните дати от снимките (те са датирани), а всеки, запознат с работата на НСО може да потвърди, че цялата информация е налична. Но някой трябва да има волята да поиска тази информация и да види фактите. И този някой е главния прокурор Иван Гешев. Същият, който “погреба” делото около изтичането на 4 милиарда от КТБ. И докато съм на темата “банка” — честит Никулден на всички!

Захари Карабашлиев, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!