Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Известен футболен съдия е задържан за точене на 53 млн. лв. от АМ "Хемус" (ОБЗОР)

Известен футболен съдия е задържан за точене на 53 млн. лв. от АМ 'Хемус' (ОБЗОР)

Борислав Колев, който е много известен и уважаван съдия по футбол в зала се оказа задържан и обвинен за точене на 53 млн. лв. от ЛОТ 5 на магистрала "Хемус".

Lupa bg научи, че реферът е бил изключително уважаван човек в спорта. Той е даван за пример за почтеност и сериозно отношение към работата си. 

Медията ни разбра още, че арестуваният тарикат много често е работил с деца. Той обичал малчуганите и се държал повече от перфектно с тях.

От събраните по делото до този момент доказателства се установява, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали.

По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв.  В миналото мъжът е бил данъчен.

Негови приятели разказват пред Lupa.bg, че футболният рефер бил много щедър човек и обичал напоследък да черпи приятели. Всички те нямали и представа В какви схеми се е забъркал той.

Колев е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа.

Медията ни получи информация, че брат му, който работи в голяма строителна компания, също е разследван, но до този момент криминалистите нито отричат, нито потвърждават тази информация.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Заради голямата сума злоупотреба се очаква съда да го настани в килия.

Припомняме, на 5 ноември вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че близо 60 милиона лева от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус", са били източени чрез мащабна схема, включваща редица кухи фирми-бушони. Парите се превеждали на финалната в схемата фирма-бушон, откъдето се изтегляли в брой в "чували и сакове".

Източник/ци: Известен футболен съдия е задържан за точене на 53 млн. лв. от АМ "Хемус" (ОБЗОР) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!