Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова става не вице, а втори премиер

Важна е за Петков заради Радев и Рашков (местния вот), ВПК и "руската връзка"

Корнелия Нинова става не вице, а втори премиер с ресора икономика и индустрия - държавните предприятия (ДКК с ВПК), ресурс за милиарди, връзки със службите.
 
Нинова не стана председател на парламента и няма да получава докладите на службите, но като вицепремиер ще има информация за дейността им в бизнеса с оръжие.  
 
Защо му е толкова важна Корнелия Нинова на Кирил Петков е риторичен въпрос - заради президента и ролята на Бойко Рашков като министър за местните избори, ВПК и "руската връзка".
 
Американците и президентът Румен Радев спряха Корнелия Нинова за председател на парламента. Кирил Петков веднага я компенсира с ключова позиция в кабинета - вицепремиер с ресор държавните предприятия - ДКК с ВПК.
 
Нинова ще продължи да води битка с президента - за БСП, за "руската връзка", за ВПК, а това работи за Петков.
 
Корнелия Нинова отстъпи за Бойко Рашков да е министър на вътрешните работи и в кабинета "Петков", а това е важно на Кирил Петков за местните избори.
 
Нинова е важна за Петков и по линия на "руската връзка" - като конкурент на президента по тази писта, но най-вече като министър за ВПК.
 
Корнелия Нинова е работила в Сирия, била е шеф на "Техноимпекс" - в час е с оръжейния бизнес и ролята на американците и руснаците в него. 
 
Връзката й с руснаците обаче може да пренареди схемата на Кирил Петков - ако министър Даниела Везиева се е срещала с Владимир Климанов, генерален консул на РФ във Варна, Корнелия Нинова има контакт с директора на СВР Сергей Наришкин. 
 
Руснаците няма да й скочат веднага - опитни играчи са, но може да стигнат до Кирил Петков чрез нея, което ще провокира американците.
 
Корнелия Нинова на практика е втори премиер - това е ход на Кирил Петков срещу президента, но той може да й стане вице, ако тя овладее инициативата с външните фактори чрез ВПК.
 
Кирил Петков идва от Харвард, но Корнелия Нинова е минала през Ракка, работила е с разузнаването и военното разузнаване и може с опита и комбинативността си де факто да стане министър-председател.
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Нинова става не вице, а втори премиер. Важна е за Петков заради Радев и Рашков (местния вот), ВПК и "руската връзка"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!