Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не в МОЛ-а, не в НС, а в президентството се реди новият кабинет

Не в МОЛ-а, не в НС, а в президентството се реди новият кабинет

ПП е политическият механизъм на Радевото влияние, бдещите силови министри ще направят този факт прозрачен

Цветанка Андреева

Кой предлага и как се одобряват кадрите, посочени от ПП за управленски позиции? Къде е техният център на власт? 

Тъй като ПП не са партия, нямат никакви органи, не са и гражданско движение с обществена платформа, изключително важно е да се знае как и кой номинира и одобрява техните кандидати за управленски постове?

Основно от интервютата на Никола Минчев възникват тревожни въпроси.

Кога, как и кой подбира кадрите в ПП?

След като самият Минчев не посочи, че решението той да е председател на НС е взето в екипа на ПП /от който той е част/, а директно е получил поканата-назначение чрез обаждане. Очевидно няма официален орган, който да обсъжда и да гласува решения. Това означава, че има някъде неофициален такъв. 

Досега стана ясно, че Кирил Петков им звъни по телефоните и посочените търсят подкрепа от съпрузите си, не от някакви съидейници в организационен орган. Наистина ли изборът на министри е привилегия единствено на Кирил Петков и Асен Василев? По тази логика излиза, че Петков се е предложил за премиер, а Василев го одобрява и обратното. Василев се е предложил за финансов министър и Петков го е гласувал. После сядат двамата и си набелязват министри, шеф на НС, вдигат телефоните и ги уведомяват. Следва радост и консултация със съпругата/съпруг дали посоченият да приеме големия пост. 

Да, звучи комично и едва ли е истина и тук идва въпросът с опасен отговор -

къде е скритият център на властта в ПП?

Кой и как взима решенията им?

Отговорът е опасен, но е очевиден – същият стратегически център на служебната власт, който нареди и Петков и Василев за служебни министри. 

Не в МОЛ-а, не в НС, а в президентството се реди новият кабинет и се подбират министрите, така че да са удобни и да осигуряват решаващото влияние на Радев в ПП и МС.

 „Продължаваме промяната“ е политическият механизъм на Радевото влияние. Бъдещите силови министри ще направят този факт прозрачен.

Източник/ци: Не в МОЛ-а, не в НС, а в президентството се реди новият кабинет - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!