Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каква ОГРОМНА промяна: Чистач на басейни ще е министър

Човек, който е чистил и профилактирал басейни, най-вероятно ще е министър на туризма в сглобяваното в момента коалиционно правителство между "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и "Демократична България". Става дума за Христо Проданов, който е предложен за поста от БСП, пише в. "19 минути" в новия си брой.

Според медиата, Проданов няма абсолютно нищо общо със сектора и дори не говори чужд език. Освен, ако не е брои за туристически стаж поставянето на тръби за басейни и тяхното почистване, което е част от трудовото му минало. В останалото време опитът на Проданов е като магазинер и като партиец.

В БСП попада покрай дясната ръка на Румен Овчаров – Анна Янева, която в момента е подсъдима заедно с Овчаров за финансови нарушения в енергетиката. Тя го прави шеф на червените в столичния район "Триадица". През 2016 г. под крилото си го взема Калоян Паргов и го издига за свой заместник в ръководството на софийската организация на партията. Понеже Проданов се оплаква, че няма как да се издържа, е трудоустроен за член на борда на доминираното от ГЕРБ общинско дружество "Пазари Изток". След това Паргов го предлага за водач на листата на БСП в 23-и избирателен район – София през 2017 г.

През следващата година той става един от най-верните хора на председателя на БСП Корнелия Нинова. На последните избори беше и водач на листата на социалистите в столичния 23-и район.

Източник/ци: Чистач на басейни ще е министър - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!