Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова отрече: Ако ме бяха договорили за шеф на НС, поне щях да знам

"Нищо от написаното и публикуването за БСП и като имена от БСП не отговаря на истината. Нито едно от имената, които се спрягат като претенции за министерства, не отговаря на истината. Те не са обсъждани изобщо в партията. Ние сме партия с ред и правила", каза категорично Корнелия Нинова на брифинг в централата на левицата. И обяви изрично, че догоровка за ротационно председателство на парламента няма, а информацията, че тя ще е първият шеф на НС, не била истина. "Нямаме такава договорка", отсече тя. И разясни, че дори не знаела за такова решение. 

Има спорни въпроси по политиките на бъдещата коалиция и затова БСП чака от ПП да свика политическа среща на четирите формации, за да се изчистят и да се проведе политическият разговор с политическите решения. В резултат на такава среща Нинова иска да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясно разписани ангажименти по месеци. 

А първата грижа на левицата била хората. 

Проектът за коалиционното споразумение обаче трябва да бъде прието от пленума, напомни Нинова. Тя иска да го свика в началото на следващата седмица. 

Едва след това ще се говори за постове и имена, подчерта тя. "Постовете ще почакат малко", отсече тя. 

Източник/ци: Нинова отрече: Ако ме бяха договорили за шеф на НС, поне щях да знам - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!