Костадинов: Зеленият сертификат е вреден и незаконен. Ще се борим със задължителната ваксинация

„Цените се вдигат, няма тенденция да падат, а държавата се държи все едно това не е от нейните компетенции“, каза той

Заявките за кабинет звучат добре с едно изключение – заложен е проектен дефицит. Това означава, че ние трябва да теглим 2 млрд. дълг всяка година. Имаме достатъчно голям ресурс, но той трябва да бъде преразпределен без да се тегли кредит. Могат да се оптимизират средства от администрацията. Тази тема е чувствителна само за хората, които идват на власт, за да назначат свои и да махнат чуждите. Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на сутрешния блок на БТВ.

По думите му минималната работна заплата трябва да се вдига регулярно: „Това, което се предлага сега наистина е добро. Въпросът е кой ще плати сметката. Ние можем да си позволим минималната заплата да е 700 лв. Трябва обаче да мислим и за средното ниво на живот“

Според него в момента има притеснителни разговори за теглене на дълг и увеличаване на дефицита. Той беше категоричен, че с вдигането на минималната работна заплата няма да се стигне до съкращения и освобождаване на хора.

„Цените се вдигат, няма тенденция да падат, а държавата се държи все едно това не е от нейните компетенции“, каза Костадинов.

Той припомни, че още юни страната ни е получила доклад за преразглеждане на договорите с американските ТЕЦ-ове: „Нашите управляващи редовно козируват на директивите от Брюксел. Сега обаче се направиха на приятно разсеяни. С преразглеждането на тези договори имаме възможност да намалим цената на тока“.

„В момента се дават правомощия само на МС за отмяна на зелените сертификати. Ще предложим комисия, която да разгледа действията на предишните правителства. Ще поставим въпрос и за закупуване на тестовете за учениците. Искаме да разберем кой решава да се харчат народни пари за глупости“, заяви лидерът на Възраждане.

„Зеленият сертификат е вреден, антиконституционен, незаконен и трябва да бъде променен. Ние защитаваме мнозинството – болшинството хора не искат зелен сертификат“, тези теми той очерта като разделителни линии между „Възраждане“ и преговарящите партии за съставяне на правителство.

„Не може децата ни да са домашни арестанти. Ние ще се борим със задължителната ваксинация“, категоричен беше Костадинов.

Източник/ци: Костадинов: Зеленият сертификат е вреден и незаконен. Ще се борим със задължителната ваксинация - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!