Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Парите свършват, Деси Атанасова е в потрес, че ГЕРБ губи „златната кокошка“ ДКК

Обладаната от трагизъм Деси е знак, че в ГЕРБ парите намаляват

Доскоро Десислава Атанасова можеше да изпили нервите на всеки, който не харесва ГЕРБ и Бойко Борисов. Неграмотно-напориста и високодецибелна тя се изявяваше по всякакви теми, стига да е наредил Боса. Не знам доколко нейната лоялност се крепи на любов към партията и вожда или е по зависимост, но тя продължава да разчита на патоса, а той вече е силно износен…

Днес Деси цъфна в Нова тв и занарежда драматично колко в ГЕРБ били загрижени какво се случва в Държавната консилидационна компания (ДКК). Всъщност те наистина за разтревожени, защото секва паричния поток от ДКК към чекмеджетата. Ако Атанасова бе Мата Хари щеше да е наясно. А може и да е, кой знае…

ДКК бе една от „златните кокошки“ на Борисовия приятелски кръг. От лятото насам обаче нещата се променят, което несъмнено силно тревожи ГЕРБ.

Започна се с изваждането на „Монтажи“ ЕАД от ДКК и преминаването на фирмата към Министерството на икономиката. Структурата е била сред онези, през които минавали корупционните практики.

Същата компания е отговаряла за строителството и ремонта на 500 язовира, като е усвоила за това над половин милиард лева без търгове и конкурси. Резултатът: построени само 10 малки язовира, и то празни, другаде няма дори следи от ремонт.

Замразен бе и проектът за правителствен комплекс на територията на „София Тех Парк“, който също беше под опеката на ДКК. Отново милиони не поеха към чекмеджетата…

И други фирми бяха извадени от ДКК и това спря изтичането на огромни средства в съмнителни проекти.

Проверява се ролята на ДКК и на бившия икономически министър Емил Караниколов в опитите да се заграби военния завод „Дунарит“ в Русе.

Колкото и да се старае Атанасова, единственото, което постига е, да ни убеди, че ГЕРБ няма никакви аргументи в своя защита. Такива обаче - плюс доказателства, - има в изобилие за ограбването на държавата.

Прави впечатление, че Томислав Дончев и Даниел Митов напоследък все по-рядко се хвърлят на амбразурата, очевидно прозряли, че не могат да защитят незащитимото.

ДКК е посестрима на „Автомагистрали“, на Държавния ВиК холдинг и др. подобни структури, чрез които са източвани милиарди.  

Скоро дори Деси ще проумее това…

Емил Азар

Източник/ци: Обладаната от трагизъм Деси е знак, че в ГЕРБ парите намаляват

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!