Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова подчини Кирил Петков, Радев и Рашков са аут от управлението!

Корнелия Нинова изнуди Кирил Петков и Асен Василев да премахнат Румен Радев от изпълнителната власт!

Корнелия Нинова подчини Кирил Петков, Радев и Рашков са аут от управлението!

Корнелия Нинова реди бъдещия кабинет!

Напрежението между Корнелия Нинова и Румен Радев е напът да ескалира. Двамата са се превърнали дори в политически врагове, след като преди 5 години бяха много близки.

Лидерът на БСП в оставка в момента командва парада и реди бъдещия кабинет. От Нинова зависи дали ще има правителство и понеже желанието на Кирил Петков да бъде премиер е много силно, той се принуждава да прави каквото му каже Нинова, пише “Труд”, цитиран от Epicenter.bg.

Корнелия Нинова била категорична, че не иска хора на Румен Радев в бъдещия кабинет. По тази причина се очаква Стефан Янев, Атанас Пеканов и Гълъб Донев да не попаднат в новия Министерски съвет. Същото важи за д-р Стойчо Кацаров и Николай Денков. Валери Белчев засега е под въпрос.

Ако иска да бъде премиер, Кирил Петков ще трябва да се подчини на Корнелия Нинова и да изключи Румен Радев от властта

Най-големият удар обаче за всички критици на ГЕРБ е, че Корнелия Нинова напирала за отстраняването и на Бойко Рашков, който стана голям любимец на всички българи. Тя била категорична, че настоящият шеф на МВР е кадър на президента и ще работи за него, а не за правителството.

Кирил Петков и Асен Василев много харесвали Рашков и щели да му предложат да остане на длъжността си, докато една вечер на 27 ноември не се срещнали с Корнелия Нинова, твърди “Труд”. Тогава тя им съобщила, че ще пусне БСП в четворната коалиция само ако няма нито един от кадрите на служебното правителство.

Самите Петков и Василев също минават за хора на президента и били помолени да се дистанцират от него, ако искат да има редовен кабинет.

Очакванията са, че точно това ще се случи и в крайна сметка “Продължаваме промяната” ще направи огромен компромис, за да състави правителство. По този начин, когато няма кадри на служебния кабинет, президентът Румен Радев на практика няма да може да се меси в управлението, както го правеше през последните 6 месеца.

Източник/ци: Корнелия Нинова подчини Кирил Петков, Радев и Рашков са аут от управлението!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!