Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емануил Йорданов: Искрено съжалявам, че Бойко Рашков не беше избран за главен прокурор

Изборите показаха какво се случва с партиите, които не оправдават доверието, заяви бившият министър на вътрешните работи

Бъдещата коалиция ще бъде принудителна от гледна точка на това, че предпоследните избори показаха какво може да се случи с партии, които не оправдаят доверието на избирателите си. Доброволна също - заради това, че всяка партия се създава с една единствена цел - да участва във властта, защото, ако нямаме участие във властта, няма как да реализираме идеите си.

Това заяви бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в ефира на "Денят ON AIR".

Йорданов изтъкна, че нещата опират до политическа култура и традиции, които ние нямаме. "Коалиционната култура най-трудно се възпитава. При нас е изключително сложно", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Когато се говори за политика, би могъл да се намери общ език на базата на добронамереността на новите звезди в българската политика, смята Йорданов.

"Практиката показва, че при всеки следващ избор много хора, които не са се класирали при предишни раздавания на картите, се насочват към новата силна партия на деня", каза още той.

Йорданов обсъди и действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

"Рашков е човек, чийто професионален път е минал изцяло в сферата на правоприлагането. Той е бил дълги години следовател. Искрено съжалявам, че не беше избран за главен прокурор, нещата тогава щяха да бъдат съвсем различни", изтъкна той.

Източник/ци: Емануил Йорданов: Искрено съжалявам, че Бойко Рашков не беше избран за главен прокурор - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!