Мика Зайкова: Целта е повече да няма корупция, да няма кражби и да се свие сивата икономика

Мика Зайкова: Целта е повече да няма корупция, да няма кражби и да се свие сивата икономика

Ако успеем с мерките, които сме предвидили, да свием сивата икономика, тогава ще има пари за всичко, което засега предвиждаме. Целта е повече да няма корупция, да няма кражби и да се свие сивата икономика. Това каза по БНТ Мика Зайкова от ИТН.

Що се отнася до пенсиите, Мика Зайкова е категорична, че от 1 януари никой няма да получава по-малко пари, отколкото е получавал досега, а някои ще получават и повече.

„Работата е там, че пенсионната система е жестоко дебалансирана. От 2 млн. и 44 000 пенсионери, 1 млн. и 50 000 взимат минимална пенсия. Това са хора с различен принос. Затова решихме, че ще поправим първия стълб, но трябва да се направи анализ. На втория стълб пък трябва да се даде малко свобода.

Това може да стане, като на пенсионноосигурителните дружества се разреши да правят и малко по-рискови операции или това да бъде разрешено от всеки, който желае да позволи това на своето пенсионноосигурително дружество“, обясни Зайкова.

https://frognews.bg/

Николай Марков: Дали ще ни управлява престъпник като Борисов или светец като Радев, за престъпниците, гепачите и бандитите с бели якички няма никакво значение

Източник/ци: Мика Зайкова: Целта е повече да няма корупция, да няма кражби и да се свие сивата икономика – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!