Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия предупреди, че няма да отстъпи на НАТО в Черно море

Русия предупреди, че няма да отстъпи на НАТО в Черно море

/Поглед.инфо/ Русия няма да отстъпи в противопоставянето си с НАТО за Украйна или в Черно море, а подценяването на решителността на страната може да бъде катастрофално, каза главният дипломат на Москва във Вашингтон на фона на влошаването на отношенията със САЩ.

В интервю в събота за канала Соловьов LIVE в YouTube, посланик Анатолий Антонов каза, че „тук има... изразени предложения, че в Украйна може да се появи някаква отчаяна глава или група бойци, които ще се опитат да изпробват силата на руската отбрана , разчитайки, че няма да отговорим...."

"Бих искал да кажа и подчертая недвусмислено: това е много опасна заблуда", категоричен бе той.

Пратеникът разкритикува предполагаемото увеличение на доставките на американски оръжия, достигащи до Киев, включително и потенциално противотанковата ракетна система Джавелин. Посланикът каза, че Вашингтон постоянно твърди, че тези оръжия са за "отбранителни" цели.

Забележките на Антонов идват малко след като генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза пред CNN, че блокът е утроил размера ресурсите си, както и е увеличил присъствието си както в Черно, така и в Балтийско море, за да противодейства на руско присъствие.

Управляван от ВМС на САЩ ракетен разрушител „Арлей Бърк“ беше разположен в Черно море миналата седмица малко след като други два американски военни кораба бяха забелязани в същите води.

Руският външен министър Сергей Лавров също изрази загриженост преди няколко дни относно предполагаемото използване на американски ракети от украинските сили, борещи се с опълченците в източната част на страната, което според него може да доведе до пълномащабни провокации.

По-рано този месец Антонов предупреди, че предоставянето на смъртоносно оръжие на Украйна може да попречи на всички надежди за мир в разкъсания от война регион Донбас и че „плановете за доставка на оръжие на режима в Киев само ще влошат ситуацията в Югоизточна Украйна“.

Напрежението между НАТО и Русия напоследък отново избухна. По-рано през ноември заместник-министърът на външните работи на Москва Александър Грушко предупреди, че плановете на Столтенберг да транспортира американски ядрени бойни глави в източноевропейските държави застрашават съществуващите мирни споразумения между двете страни. Шефът на блока заяви, че този ход е бил необходим поради предполагаеми заплахи от "агресивните действия на Москва".

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Русия предупреди, че няма да отстъпи на НАТО в Черно море - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!