Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трифонов държи жокерите, не Нинова. Радев, "Херо", Доган, Пеевски и Домусчиев решават за кабинета, не "седенките в мола"

Корнелия Нинова постави условие за коалиционно споразумение, председателят на БСП в оставка влезе в ролята на ключовия фактор дали ще има управленска коалиция и правителство.
 
Нинова играе ва банк в преговорите - дори привика Кирил Петков и Асен Василев на "Позитано"20 на "тайна среща" посреднощ, за да им постави условие - президентът да няма министри в кабинета. 
 
Посланието е: "Кирил Петков ще е премиер, аз редя камбинета и ще съм супервайзер, БСП получава четири министерски портфейла, как няма да ме изберете отново за председател!".
 
Другите играчи са "тихи американци" - чакат да се върне посланикът на САЩ Херо Мустафа от Вашингтон, за да спусне "окръжното" и редят свой пасианс.
 
Слави Трифонов държи жокерите, не Корнелия Нинова. Ако Ива Митева не стане председател на парламента и Гроздан Караджов министър на транспорта, правителство може и да няма.
 
Трифонов има игра в парламента, има и извън него - както с президента Румен Радев, така и с Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.
 
Президентът Румен Радев, Делян Пеевски и Кирил Домусчиев са големите босове, които решават дали ще има кабинет - не "седенките в мола".
 
Както и "шахматистите" - почетният председател на ДПС Ахмед Доган и посланикът на САЩ Херо Мустафа, които са истинските супервайзери. 
 
Херо Мустафа е супервайзер като фактор кога какъв кабинет да има, а Ахмед Доган кога да бъде свален, след като се е усмихнал - "Да ги оставим да управляват...".  
 
Слави Трифонов отправи послание след изборите, че ИТН ще направи всичко възможно, за да има правителство, но това беше преди "тайната среща" на "Позитано"20.
 
След нея не само президентът Румен Радев и Десислава Радева, приятелка на Слави Трифонов, са му позвънили. 
 
Кирил Домусчиев и Делян Пеевски са направили предложения на Слави Трифонов. Тяхното послание - "Или първа виола в парламента, или пак ги мачкаме на избори!".
 
Лидерът на ИТН наистина държи жокерите, затова Корнелия Нинова играе ва банк, но големите босове може да решат, че не трябва да пуснат блъфовете й да минат.
 
Те не се интересуват дали Корнелия Нинова отново ще е лидер на БСП, но не искат да е председател на парламента и са се договорили с "колегата Бойко" ГЕРБ да гласува за Ива Митева.
 
И са наредили кабинета с "колегата Кирил" - Гроздан Караджов министър на транспорта и служебните министри на президента в правителството.
 
bgsniper.com

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Трифонов държи жокерите, не Нинова. Радев, "Херо", Доган, Пеевски и Домусчиев решават за кабинета, не "седенките в мола"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!