ВАЖНО: Нови правила за сертификатите от 1 декември

„От 1 декември отпада изискването и за зелен сертификат, и за PCR за 14 държави от ЕС. То беше въведено от тази седмица, говорила съм с министъра на здравеопазването, ще бъде издадена нова заповед“, обяви на откриването на Дефилето на младото вино в Пловдив министърът на туризма Стела Балтова.

Повод за изказването ѝ беше недоволството на хотелиери от Сандански, че автобуси с гръцки туристи са блокирани на границата или отказват резервации заради PCR теста. Балтова обясни, че мярката е била въведена според Националния план за справяне с коронавируса, но предстои нейната отмяна в близките дни.

Балтова подчерта, че благодарение на усилията на служебното правителство да подкрепи бизнеса през летния сезон броят на туристите у нас е достигнал 70 на сто от посетилите страната ни през успешната 2019 г. Тя припомни, че през миналата година България е била единствената страна, която не е затворила зимните си курорти.

„Тази година конкуренцията ще бъде голяма, защото и Франция, и Италия, и Австрия обявиха, че ще работят. Но пък нашите хотели са готови“, каза Стела Балтова.

Тя добави, че през миналата година гражданите на Чехия са открили страната ни като дестинация за зимен туризъм и вече има резервации за тази година. Зимният сезон ще бъде открит в Банско на 18 декември.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: ВАЖНО: Нови правила за сертификатите от 1 декември - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!