Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Приказката между Радев и Петков свършва! Президентът му бие шута, защото…

Кирил Петков може да изгуби премиерския си стол, ако се скара с Румен Радев!

Радев срещу Петков?

Новото правителство в момента се прави и засега преговорите вървят добре. “Продължаваме промяната” в лицето на Кирил Петков преговаря с цели три партии. Това са БСП, “Има такъв народ” и “Деморкатична България”.

Има един проблем обаче и той се оказва, че е с подмяната на кадрите. Служебното правителство направи доста добра чистка , но очевидно новото правителство няма да продължи тази тенденция.

Политологът Димитър Ганев от Изследователски център “Тренд” твърди, че под управлението на Кирил Петков няма да се сменят служителите на ГЕРБ, а тези от служебното правителство.

Пример в това отношение е здравният министър. Той ще бъде задължително сменен и Стойчо Кацаров ще изгуби поста си. Самият Кирил Петков го съобщи неотдавна.

Петков замисляше и още нещо, което се вижда странно на мнозина. Той искаше да направи главен прокурор Лозан Панов, но след като Панов му отказа, идеята се трансформира на изцяло заличаване на длъжността “главен прокурор”.

Предстои конфликт между Румен Радев и Кирил Петков

Според Ганев напрежението между Кирил Петков и президента Румен Радев съвсем скоро ще се запали, пише Bgvest.eu. Причината е, че Петков ще започне да уволнява хора от служебния кабинет, които според Радев са кадърни и трябва да останат на постовете си. Това ще влоши отношенията между двамата.

Дори може да се стигне дотам, че президентът да саботира новото правителство, като убеди БСП да излезе от коалицията. По този начин ще си осигури още 3 месеца пълна власт в държавата чрез нов служебен кабинет.

Източник/ци: Приказката между Радев и Петков свършва! Президентът му бие шута, защото...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!