Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Крум Зарков яростно подкрепя Истанбулската конвенция!

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!

Предателите нямат значение, имат значение последователите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова нюз. 

"Откакто съм председател, доста предаделства преживях. И то от хора, на които съм помагала, стимулирала в политиката. Понякога имам чувството, че гърба ми е като дартс - целия в стрелички", добави Нинова. 

Тя бе гост в предаването "Офанзива с Любо Огнянов". 

Запитана дали ще се кандидатира отново за председател на БСП, Нинова отвърна: "Още не съм решила." И подчерта, че държи да се запази прекият избор на председател. 

Водещият припомни, че и Крум Зарков ще се кандидатира и я попита има ли конфликт с Крум Зарков. 

"Лични конфликти нямам. Напротив, винаги съм помагала на Крум. Предложих го за депутат няколко пъти. Предложих го за член на Изпълнителното бюро на партията. Даже когато ми поиска оставката през юли, след предишната загуба, го предложих да бъде зам.-председател на парламентарната група и той прие. Винаги съм се стремяла млади хора да имат възможност и стимул да се развиват, така че личен конфликт с Крум нямам. Но той има проблем с партията. Аз с него нямам, но той има проблем с партията." 

И запитана какъв, Нинова обърна внимание, че Зарков е един от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция. Тя припомни, че Зарков си подал оставката от предишен състав на Изпълнителното бюро на партията, защото не е съгласен с позицията й против Истанбулската конвенция и джендър идеологията. 

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Голямото изпитание за нас е участието в управлението, посочи Нинова. И обясни какво има предвид - дали във властта ще могат за реализират обещанията си към избирателите. 

„След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица сме все повече оптимисти, че ще сте състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим. Въпреки някои различия, които имахме, в преговорите по най-важните въпроси се намери общото”. 

По думите й има две червени линии, които БСП няма да премине. Едната е въпросът за членството на Македония в ЕС. Другата – Истанбулската конвенция.

„За разпределение на сектори, министерства, постове и личности – няма да говорим, преди да разговаряме с колегите от другите три партии. Такива разговори все още не са водени. Ще трябва да почакаме - мисля, че така е коректно”, подчерта тя. „Трябва да побързаме и да обсъдим и този въпрос. Предстоят да се вземат важни решения”.

По отношение на късната среща с Асен Василев и Кирил Петков в четвъртък на „Позитано” 20 тя каза: „Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство се срещат – това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да – имаше такава среща. И тя беше продиктувана от факт, че чухме мнение от нашите колеги от „Продължаваме Промяната”, че до края на годината няма да се приеме бюджета за следващата година, и това ни притесни”.

На въпрос има ли тема и действие на евентуално правителство, ако бъде гласувано, което ще накара БСП да го напусне, тя заяви: ”Нека първо да го направим. Да свършим работа – пък ще видим”.

Нинова коментира и загубата на партията си на изборите. „Има и обективни, има и субективни. Предстои на Национален съвет да ги изясним”.

„За толкова години откакто съм председател, преживях доста предателства. И то от хора, на които съм помагала и стимулирала в политиката. Но няма значение. Предателите нямат значение. Имат значение последователите, а те са много”.

По думите й все още не е решила дали да се кандидатира за председател на БСП. „Аз създадох възможност и това за пръв път се реализира, председателят да се избира от всички членове на партията. Важно е това демократично право да се запази”, категорична е тя. 

На въпрос на водещия дали разговаря с бъдещия председател на парламента, Нинова заяви: Не, знам, времето ще покаже.

Източник/ци: Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!