Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски генерал посъветва Байдън да не се разсейва с Русия и Украйна

Американски генерал посъветва Байдън да не се разсейва с Русия и Украйна

/Поглед.инфо/ В случай на хипотетична руска инвазия в Украйна и на Китай в Тайван, Америка трябва да се съсредоточи върху противодействието на Китай, оставяйки Европа да се справи сама с проблемите си, каза пред Fox News генерал-лейтенантът от резерва на армията на САЩ Кийт Келог. В същото време той се усъмни в намерението на Путин да атакува Украйна: „Той играе своята игра в главата на Байдън“, каза генералът.

В случай на хипотетичнонахлуване на Русия в Украйна и на Китай в Тайван, Америка трябва да се съсредоточи върху противодействието на Китай, оставяйки Европа да се справи сама с проблемите си, каза пред Fox News генерал-лейтенантът от резерва на армията на САЩ Кийт Келог. В същото време той се усъмни в намерението на Путин да атакува Украйна: „Неговата играе в главата на Байдън“, каза генералът.

Вижте кой отново е с нас! Бившият съветник по националната сигурност на бившия вицепрезидент Майк Пенс; генерал-лейтенантът от резерва Кийт Келог. Позволете ми да ви задам един въпрос директно, вие говорите прямо и ние обичаме да говорим с вас. Готов ли е Белият дом за две геополитически кризи, които могат да започнат една след друга или дори да се развият едновременно? Нахлуването на Китай в Тайван и инвазията на Русия в Украйна *. Тези две държави са съюзници, говорят помежду си, и двете активно дрънкат с оръжията си. Какво мислите?

КЕЙТ КЕЛОГ, бивш съветник по националната сигурност на вицепрезидента на Съединените щати: Първо, благодаря, че ме поканихте. Директният отговор е не. И ще обясня защо казвам не. Това по принцип е възможно, но трябва да се справите и с двете ситуации.

Ако погледнете Украйна и Русия, това е проблем на Европейския съюз. Това не трябва да е проблем на САЩ, въпреки че се опитват да направят от него проблем на САЩ. Те не са част от НАТО или дори от Европейския съюз. Но това е европейския заден двор, а не нашия. Въпреки това държавният секретар Тони Блинкен се опитва да ни завлече натам, а ние все пак трябва да останем настрана, доколкото е възможно.

Не мисля, че Путин сега иска да отиде в Украйна, той дори няма достатъчно войски за това. Той има само 100 хиляди войници в района на границата. Това е достатъчно, за да нахлуе в Крим или Донбас, но ако говорим за завземането на страната, тогава се нуждае от 300 или 400 хиляди. Той ги няма. Той играе своята игра в главата на Байдън.

Мисля, че администрацията трябва да се съсредоточи върху Китай. Китай е истинският враг. Той представлява заплаха на много нива: икономическа, културна, военна и географска заплаха. А ние сме тихоокеанска страна. И трябва да се съсредоточим върху това. Да кажем на европейците: „Украйна е ваша работа, ваш проблем, а не наш. Ще се погрижим за тихоокеанския регион."

И ако се съсредоточим върху едно нещо, мисля, че наистина ще се справим. Но опитът да се направят и двете в кризисна ситуация, означава само разпиляване на усилия. А за нас това, като цяло, не е полезно.

Превод: ЕС

Източник/ци: Американски генерал посъветва Байдън да не се разсейва с Русия и Украйна - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!