Помните ли огромния скандал "Златния дом" на социалния министър по време на Тройната Коалиция - Емилия Масларова?

May be an image of 2 people

Помните ли огромния скандал "Златния дом" на социалния министър по време на Тройната Коалиция - Емилия Масларова? Социалният дом, в който за един ремонт бяха изхарчени 18,8 млн лева и стана символ на корупцията по време на управлението на БСП-ДПС-НСДВ?

Обвинената за това министър Масларова вече е носител на Промяната и преговаря в съставянето на новия кабинет. Днес от 10:30 ч. водеше разговорите в глава Социални политики и ще представлява БСП в този ресор в кабинета. Преговаряше с Елисавета Белобрадова от другата страна, която пък стана известна на протестите срещу Орешарски. Сега заедно, на една маса, разпределят кабинет.

06.11.2009: "Масларова ще бъде разследвана за престъпление по служба. Според прокурорите тя е се в заобиколила закона за обществените поръчки с цел да набави облага за себе си и Венцислав Драганов от 9 806 601 лв.

Става въпрос за "златния" ремонт на социалния дом в Стара Загора. За сградата бяха дадени 18.8 млн. лева или по 2450 лева на кв.м.

Извършените експертизи показват, че ремонтните дейности не би трябвало да струват повече от 5 млн. лева. От прокуратурата уточниха, че според експертите сумата от 9 806 601 лв. е възможно най-малката щета, която е нанесена. При приключването на експертизите цифрата може само да нарасне, заяви Стилияна Кожухарова, говорител на главния прокурор.

Венцислав Драганов е собственикът на фирмата, спечелила обществената поръчка. Той и Масларова били близки приятели от години, заявиха от прокуратурата. Оттам разследват и информациите, че фирми, свързани със съпруга на Масларова, също са участвали в ремонта." - Медиапул

Кристиян Шкварек

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!