Следвайте "Буднаера" в Телеграм

45 трупа на „Струма”? Очаквано – любимка на Бойко дърпа конците в Агенцията по безопасност на движението (вижте коя е калинката Анжелина Тотева + СНИМКИ)

Трагедията на магистрала „Струма” с катастрофата на македонския автобус, при която загинаха 45 човека, е съвсем в реда на завещаното от ГЕРБ. Източник на Narod.bg предупреди, че докато калинките на Бойко Борисов не бъдат изринати от управлението на държавата, нищо добро не ни чака.

Поредният пример жужи в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” (ДАБДП), където зам.-шеф и реален господар е любимата калинка на Баце Анжелина Тотева.

Калинката с Томислав Дончев и гербопитека в ЕП Владимир Уручев

Брюнетката е сред най-близките до премиера от СИК, дори е била началник на неговия политически кабинет, но има опит в далаверите и като шеф на кабинета на транспортния министър Ивайло Московски и на Валентин Радев и на мутроподобния Младен Маринов в МВР

Анжелина Тотева е чиста гербаджийска креатура, поставена на висок пост не за да работи, а за да отклонява финансови потоци към чекмеджето на Борисов. Затова и запознати я спрягат като една от касичките на Баце, която е несменяема на поста в ДАБДП въпреки войната, която от години ни убива по куците пътища, построени от мафията ГЕРБ.

Баща й е проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите и дългогодишен ректор на Минно-геоложкия университет и старо протеже на Николай Вълканов, собственика на една от любимите фирми на Баце „Минстрой холдинг”, който преди време разсмя народа с изцепката, че Бойко Борисов може да бъде като Маргарет Тачър на Балканите.

Като началник на кабинета на Бойко Борисов Анжелина е имала достъп до класифицирана информация, което прави задачата й с пълненето на чекмеджето още по-лесна, отсече информаторът на Narod.bg.

Баце избрал именно нея заради, защото работила за ГЕРБ във всички предизборни кампании досега, а и заради красотата й, която плейбоят от Банкя няма как да подмине.

Борисов я харесал и защото имала богат опит с двама негови министри. Била е сътрудник на евродепутата на ГЕРБ Владимир Уручев, а след това оглавила политическия кабинет на транспортния министър Ивайло Московски и съветвала Томислав Дончев като министър по европейските въпроси.

За калинката Анжелина Narod.bg вече разкри, че е купила на безценица два имота през 2013 г. и 2014-а г. От декларацията й до Сметната палата научихме, че в рамките на 2 години любимката на Бойко успяла да си закупи апартамент и къща в Бистрица.

Странно, но и пиарката на Мутрата Севдалина Арнаудова – Шехерезада, по същия начин се сдоби с къща отново в Бистрица и с апартамент в центъра на София. Аналогиите съвсем не са излишни.

През 2013 г. Анжелина Тотева е платила 159 400 лв. за апартамент от 97 кв. м в София със свои лични трудови доходи, а година по-късно купува и къща в село Бистрица за 159 008 лв. За втората покупка освен спестявания от заплати е ползван и ипотечен кредит.

Сравнението с подадените от Тотева предходни декларации показва интересна последователност. На 13 март 2013 г. Анжелина Тотева е подала приключваща декларация към датата на освобождаването й от длъжност като началник на кабинета на транспортния министър, в която отчита, че сдава поста с налични 77 400 лв.

Само няколко месеца по-късно – на 9 октомври, тя купува апартамента от 97 кв. м на бул. „Евлоги Георгиев“. Тук не е ползван ипотечен кредит, тоест в месеците до покупката Тотева трябва да е получила солиден доход, за да може да си позволи сделката. През юли 2014 г. тя си купува второ жилище – за 159 008 лв., като само 91 485 лв. от тази сума е осигурена с ипотечен кредит.

Въпреки тези разходи на 17 ноември 2014 г., когато встъпва в длъжност като началник на кабинета на премиера Бойко Борисов, Тотева декларира като наличен влог 50 000 лв.

Към края на годината този влог е пораснал на 72 992 лв., а декларираният ипотечен кредит от 91 485 лв. към ноември през декември се е свил на 47 800 лв.

Източник/ци: 45 трупа на „Струма”? Очаквано - любимка на Бойко дърпа конците в Агенцията по безопасност на движението (вижте коя е калинката Анжелина Тотева + СНИМКИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!