Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мая Манолова осъди Кирил Домусчиев

"Спечелихме делото срещу свързаните с Кирил Домусчиев фирми. Опитаха се да осъдят жена за клевета, за да я уплашат и да се откаже от борбата си срещу горенето и депонирането на опасен боклук в Пещера. И на втора инстанция загубиха.

Това е важна победа срещу опита на мутрите да мачкат и да сплашват гражданите, дръзнали да се изправят срещу тях.

„Изправи се, БГ” стоим до смелите и изправените хора, които се борят за каузите си. Браво на Златка Цвеева!", съобщи Мая Манолова.

Припомняме, че срещу председателя на Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера Златка Цвеева бяха заведени два иска от фирмата на обща стойност 150 хил. лв. – един за 100 хил. лв. и един за 50 хил. лв.

По делата през септември 2020 г. бяха приемани за доказателства и скандални документи с неверни дати, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет“ от изказването на Златка Цвеева.

Двете жени щастливи от успеха. 

Един от представените документи бе с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не бе настъпила към момента, в който се претендираха щетите. Въпреки това, съдът прие за доказателство документа, датиран по този начин.

Делото срещу председателя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера е начин на икономически силните да се разправят с обикновените и активните граждани. Това е начинът да ги притискат, да ги мачкат, да им затворят устите, каза Манолова.

Няма как Златка да плаща 150 хил. лв. обезщетение на един от най-приближените олигарси до Борисов, само защото е казала истината, каза тогава Манолова.

През март 2020 г. Мая Манолова се включи в общественото обсъждане в Пещера за изграждане на депо за опасни отпадъци и подкрепи протеста срещу мръсния въздух в града. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за организирането на местен референдум дали да се изгради площадка за опасни отпадъци.

Източник/ци: Мая Манолова осъди Кирил Домусчиев - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!