Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Одрин искат ограничения за българските туристи заради ръст на заразените

В Одрин искат ограничения за българските туристи заради ръст на заразените - Труд

Високият процент на заразените с коронавирус Одрин (Edirne) напоследък се дължи на българските туристи, които идват да пазаруват тук заради курсовата разлика. Това заяви председателят на областния лекарски съюз в Одрин д-р Гюрджан Алтун на пресконференция, цитиран от Haberler.

Тревожната тенденция засягала и съседните райони Къркларели и Текирдаг. „Следователно трябва да бъдат наложени ограничения за това“, настоява професорът.

Броят на заболелите на 100 хиляди души, обявен от министъра на здравеопазването Фахретин Коджа, е 178,54 в Одрин. Процентът на напълно ваксинираните в града е 81,5%.

„Виждаме, че българите са изключително концентрирани в Одрин. Коефициентите на ваксинация в България са изключително ниски, а броят на случаите и смъртните случаи са се увеличили през последния месец. Трябва да се въведат ограничения", категоричен е Алтун.

С повишаването на обменните курсове в Одрин през последните години се увеличава и броят на туристите, особено от България. Проф. д-р Гюрджан Алтун казасмята, че увеличението на случаите на Covid-19 в града е причинено от български туристи, които не спазват правилата за носене на маска и дистанциране.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: В Одрин искат ограничения за българските туристи заради ръст на заразените - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!