Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щом проф. Герджиков пак е ректор, защо Борисов да не стане доктор хонорис кауза за ”мерси боку”?

Очевидно моралът е станал дефицитен и в научните среди. Проф. Анастас Герджиков за пореден път демонстрира безхарактерност и липса на достойнство. Попитал другарите си от Общото събрание дали да се оттегли или да продължи да им е началник. И те го помолили да продължи да ги ръководи към светли бъднини.

Общото събрание се провело демократично по български: тайно, без съобщение до медиите и онлайн. Нещо като националния съвет на БСП за оставката на Корнелия Нинова… Но при Нинова все пак действието се развиваше в политическа партия, а в случая с Герджиков говорим за най-престижното висше учебно заведение на България. 

Прилагателното „престижен“ обаче е доста спорно, след като ректор още две години ще е човекът, издигнат и представляващ Бойко Борисов, ГЕРБ и ДПС на изборите за държавен глава. 

Дали и над Общото събрание не "греят" лъчите на на изброените партийни фактори, та така набързо и под сурдинка реши да остави Герджиков?

А може би раздаваните от него бонуси в размер на десетки милиони извън бюджета на СУ, са натежали в негова полза? 

От решението довчерашният защитник на Борисовото управление, чекмеджетата с крадени милиони, кюлчетата и лежащия до тях пищов да продължи да ръководи Алма Матер няма да е от полза нито за него, нито за университета. Пада и обществения престиж, както и да бъде обяснявано това решение от близки на ректора хора. Най-активни отново ще са проф. Георги Близнашки, проф. Даниел Вълчев и още неколцина...

А е толкова просто: Анастас Герджиков подава оставка и се оттегля като преподавател и учен с достойнство и чест. Е, не му е по мярката такова нещо… 

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката. Герджиков знае най-добре кой го е казал, но уви, не постъпва като Учителя. 

Дали пък Борисов няма скоро да бъде удостоен със званието Доктор хонорис кауза? Отглежда кучета, колекционира купюри и е доказателство за теорията на проф. Ломброзо - ще е заслужено по стандартите на Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Вождът на ГЕРБ вече е получил титлата от Европейския политехнически университет в Перник, що да не прибави на колана още една… 

Д-р Димитър Попкутуев

Източник/ци: Щом проф. Герджиков пак е ректор, защо Борисов да не стане доктор хонорис кауза за ”мерси боку”?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!