Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анастас Герджиков оцеля! Единственото, което загуби, е достойнството си!

Проф. Анастас Герджиков няма да загуби работата си!

Въпреки унизителната загуба от Румен Радев, Анастас Герджиков все пак ще остане ректор на СУ „Свети Климент Охридски“. Това стана ясно след заседание на най-високо нито в университета, съобщи „24 часа„.

Преподавателят по латински език е изразил готовност да подасе оставка, ако колегите му решат, че е нужно. Той обаче е бил подкрепен от почти всички на заседанието, поради което остава на поста си.

Все пак е имало и негови колеги, които са изразили позиция, че ректорът на университета трябва да се смени. Дори един от студентите е изпратил писмо с такова предложение.

Проф. Анастас Герджиков остана ректор на СУ

В крайна сметка проф. Герджиков запази поста си, но на висока цена. Той загуби достойнството си в битката с ген. Румен Радев и мнозина ще го запомнят със заядливите въпроси към действащия президент по време на дебата помежду им.

Това, с което най-много „олекна“ ректорът, е подкрепата от ГЕРБ и ДПС и това, че опитваше през цялото време да се разграничи от тях, за да не си навреди на имиджа, въпреки че точно те стояха зад кандидатурата му и по гласуването си личи.

Източник/ци: Анастас Герджиков оцеля! Единственото, което загуби, е достойнството си!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!