Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Студен душ за Кирил Петков! Радев му отнема премиерския стол, за да не пусне РСМ в ЕС

Румен Радев готов на всичко, за да не допусне Република Северна Македония да влезе в Европейския съюз!

Казусът със РСМ отхвърля още едно правителство

Президентът Румен Радев е напът да нахока собствения си ученик в лицето на Кирил Петков, а причината е казусът със Северна Македония. Лидерът на „Продължаваме промяната“ преди дни се изказа пред македонска медия, че ще промени фокуса на отношенията между двете държави и той вече няма да се базира на историята, а на икономиката. Това негово изказване обнадежди македонските власти, че България най-после ще им даде зелена светлина за влизането в ЕС.

Това обаче очевидно не се е понравило на президента Радев. Той обяви след парламентарните избори, че иска възможно най-скоро да бъде съставено правителство, но след това започна да бави преговорите, което пробуди съмнения дали иска редовен кабинет.

Румен Радев няма да позволи на Кирил Петков да пусне РСМ в ЕС

„Румен Радев нарочно бави сформирането на редовно правителство. Ако може, ще го забави до Коледа. Допускам, че това е така заради позицията, която трябва да се заеме от новото правителство по отношение на влизането на Северна Македония в ЕС. Един грешен ход по този наболял за България въпрос ще срине „Продължаваме промяната“ до мястото, на което се намира „Демократична България“ в момента“, убеден е журналистът Стоян Тончев, който е близък с президента, пише Tribune.bg.

По думите му излиза, че Румен Радев ще се опита да спре Кирил Петков и Асен Василев от сваляне на ветото срещу РСМ. За целта ще забави максимално преговорите за правителство, а както стана ясно, срокът, който САЩ даде на България, е до 14 декември, а до 31 декември да се стартират преговорите за присъединяване на РСМ към европейското семейство. Не е ясно само защо точно САЩ поставя условия за неща, свързани с ЕС.

Кирил Петков потвърди, че се гласи за премиер. Ако обаче е решил да пусне Северна Македония в ЕС, президентът Румен Радев ще се превърне от негов ментор в негов враг, коментират из политическите среди.

Източник/ци: Студен душ за Кирил Петков! Радев му отнема премиерския стол, за да не пусне РСМ в ЕС

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!