Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шок в магазина: Олиото удари 9 лева, ще поскъпва още

Цената на олиото не само не пада, но продължава да галопира с бързи темпове нагоре. Столичен магазин в момента предлага бутилка от мазната стока за близо 9 лева! 

Снимка с шокиращата цена бе публикувана в неделя в социалните мрежи, като естествено предизвиква голям интерес и бурни коментари. Оказа се, че става дума за вносна испанска марка, която винаги е била по-скъпа от българските варианти с 2-3 лева.

Родните марки обаче също не си играят с цените. В същия магазин бутилка олио "Бисер" се предлага за 5,99 лв. Само допреди месец цената е била 4,69 лв. С нови цени са и по-евтините марки мазнина.

Според експерти, потърсени от Lupa.bg за коментар, няма причини цената на олиото да се вдига така рязко, тъй като тази година реколтата от слънчоглед е изключително богата - с над 30% повече от предходната 2020-а. Производителите обаче се оправдават с повишените цени на енергията, за да надуят етикетите. "Както е тръгнало, догодина олиото може да се продава на цената на зехтина и да подгони 10 лева", коментира земеделски производител пред Lupa.bg.

Източник/ци: Шок в магазина: Олиото удари 9 лева, ще поскъпва още - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!