Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът на Крим Сергей Аксьонов подкрепи инициативата на българската общност Румен Радев да се покани на полуострова

/Поглед.инфо/ Ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов проведе работна среща с члена на Обществената палата на Руската федерация и Обществената палата на Република Крим, председател на Националната културна автономия на българите в Крим Иван Абажер.

По време на срещата Сергей Аксьонов благодари на Иван Абажер и в негово лице на българската общност за големия ѝ принос за развитието на Република Крим и народната дипломация.

Ръководителят на Крим отбеляза още, че по време на събитието са били обсъдени изявленията на президента на България Румен Радев, които предизвикаха голям международен резонанс.

„Подкрепям инициативата на българската общност да покани Румен Радев в Крим. Руският и българският народи са свързани с традиционно приятелски отношения, обща история и православна вяра. Винаги се радваме да видим български гости на Кримска земя. За тях това е отлична възможност да се насладят на уникалната природа на нашия полуостров и на кримското гостоприемство, да се запознаят с нашата история“, подчерта ръководителят на републиката, част от Руската федерация.

В същото време Сергей Аксьонов добави, че това ще даде възможност (на Радев) лично да се увери, че няма никаква „анексия“ , а има свободен избор на свободни хора и този избор е Русия.

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Премиерът на Крим Сергей Аксьонов подкрепи инициативата на българската общност Румен Радев да се покани на полуострова - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!