Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мистерията с взривилия се автобус се заплита: Нямало е туби с гориво

Кадър бТВ

Изнесоха още подробности за изгорелия автобус на магистрала "Струма".

Резултатите от ДНК експертизите се очаква да са готови до дни, за да може със сигурност да бъдат идентифицирани жертвите при инцидента на магистрала "Струма", каза директорът на Националното следствие Борислав Сарафов.

Заедно с македонските им колеги са уточнили начина, по който ще се работи за разследването на инцидента. За момента няма да се провежда паралелно досъдебно производство в РСМ. Предстои комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, които ще дадат отговор на много въпроси.

На мястото на инцидента Сарафов и говорителят на главния прокурор - Сийка Милева, разговаряха с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупция на Северна Македония - Вилма Русковска.

България очаква Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на загиналите в пожара на магистрала "Струма", за да завърши работата по ДНК експертизите, стана ясно от думите на Сарафов.

"С всеки изминал час се изяснява картината, вървят разпити на спасените. На място вървят разпити на свидетели на инцидента. Няма данни в автобуса да е имало допълнително превозвано гориво. Все още не е ясно взривът, за който говорят свидетели, от какво е предизвикан", коментира още Сарафов.

Другите три автобуса са се движили 15-20 минути по-напред от този, който се е запалил. В катастрофиралия автобус е имало и втори шофьор, но не е ясно дали е сред спасилите се.

Според Борислав Сарафов автобусът е било сравнително нов - на около три години. 

"По делото работи много голям екип, работи се широкомащабно. Няма да пестим усилия да разкрием в максимално кратки срокове причините за трагедията", каза Сарафов. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира, че  Северна Македония.

Собственикът на транспортната фирма е казал, че 20 години има транспортна фирма и до момента не е имало никакъв инцидент. Ще се изиска цялата документация за всичките автобуси на фирмата - в какво състояние са, кога са минали на технически преглед. Документите ще бъдат изпратени на българските разследващи, пише bgonair.bg.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Мистерията с взривилия се автобус се заплита: Нямало е туби с гориво

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!