Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как синът на Герджиков си купи за €600/м2 апартамент в Изток без кредит на 24 г, а на 28 г. стана доктор на науките, сложи Влади Горанов в джоба си

Влади Горанов е прословут с нюха си към безплатни и повече от изгодни имоти. Няма да напомняме цялата история с апартамента му в най-скъпия столичен кв. Изток, взет за 1086,67 евро на квадрат или за офиса за 1380 евро на квадрат. В същия блок на Цариградско шосе, в който са помещенията на фирмата му обаче един негов комшия го е ударил в земята по изгодност на сделката. И това е синът на ректора на СУ и до вчера кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ Анастас Герджиков.

Lupa.bg: Проф. Герджиков подава оставка като ректор на СУ?

 

На 30 април 2015 г. момчето, тогава само на 24 години, успява да закупи 95 квадрата апартамент точно срещу хотел Плиска, при това без да използва кредит и без да има спестявания, а баща му като ректор на СУ по същото време взема 2000 лева БРУТО като ректор. Цената е скандално ниска, направо невъзможна за София, да не говорим за супер престижен, доста търсен и доста скъп район като Изток – 601 евро на квадрат. Общата сума по сделката, която е декларирал нотариално – през закона, Георги Анастасов Герджиков, е 111 834,36 лв. Това разкри разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов.

Детото – чудо, както също той е проучил, прави и още един невероятен удар. Само на 28 години Георги Анастасов Герджиков получава научната титла „доктор”. (Айнщайн е успял на 26 г., оценете това!) Не, че няма баба професор и баща професор и „ректор на ректорите”, тоест твърде дебели връзки, но това наистина е мисия невъзможна, освен за истински гений.

Същата 2015 година и баща му Анастас Герджиков получава апартамент, както е записал в имотната си декларация пред КПКОНПИ. Неговият случай прилича на Горановия по това, че му е даден за „безвъзмездно ползване”. И пак от роднина. Жилището от 105 кв.м. обаче не е от кръстника, а от „родител”, вероятно майка му, с която разказва, че живее.

Кирил Пламенов 

Източник/ци: Как синът на Герджиков си купи за €600/м2 апартамент в Изток без кредит на 24 г, а на 28 г. стана доктор на науките, сложи Влади Горанов в джоба си | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!