Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посолството на САЩ показа кой е Шефът и президентът уточни позицията за Крим с "Юридически Крим принадлежи на Украйна"

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като "руски", се казва в изявление на посолството на САЩ в София, публикувано на Фейсбук страницата му и прессекретариатът уточни след това позицията на президента "Юридически Крим принадлежи на Украйна".

Очаквахме, че президентът ще коригира позицията си от "Крим е руски" на "Крим е украински" след връщането на посланик Херо Мустафа от САЩ, но той го направи часове след победата на балотажа, на който получи 99% подкрепа от избиратели на БСП.

Целта на репликата "В момента Крим е украински, какъв да е" беше победа с голяма разлика и овладяване на БСП с факта, че 99%  от гласувалите на балотажа избиратели на партията са подкрепили Румен Радев въпреки атаката на Корнелия Нинова при подаването на оставката. 

Президенът "уточни" позицията си, всъщност я промени напълно, с "От юридическа гледна точка Крим принадлежи на Украйна", т.е. няма как да е "руски", след като посолството на САЩ изрази "обезпокоеност и загриженост" и показа кой е Големият Шеф.

Посолството обаче не изрази "обезпокоеност и загриженост" преди балотажа, за да получи президента Румен Радев подкрепа на макс от избирателите на БСП и русофилите, което потвърждава тезата, че репликата "В момента Крим е руски, какъв да е" е предизборен ход, който е в интерес и на американците - президентът да овладее БСП и Корнелия Нинова да бъде свалена заради проруските й позиции.

bgsniper.com

АФЕРА.БГ: КОНТРОЛИРАНО изпуснатите думички на Радев за Крим на дебата са абсолютно сценарирани и режисирани и с участието на Херо Мустафа...

Целта бе да се възбудят русофилите, които да дадат гласове за него....

Източник/ци: Посолството на САЩ показа кой е Шефът и президентът уточни позицията за Крим с "Юридически Крим принадлежи на Украйна"

АФЕРА.БГ | АЙДЕ ХОЛАН, ПУНТА МАРА ХЕРО!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!