Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова: НАТО продължава да създава заплахи по руските граници

/Поглед.инфо/ НАТО не отговаря на предупрежденията на Москва и продължава да създава напрежение по руските граници; провеждането на съвместни учения от САЩ и Естония е друг пример за подобни действия. За това пише официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в неделя в своя Telegram канал.

"Русия предупреждава НАТО да не създава напрежение близо до руските граници. НАТО мълчи и продължава", подчерта дипломатът.

Тя обърна внимание на изявлението на американското посолство в Естония за провеждане на съвместни военни учения на територията на балтийската република.

"Американската дипломатическа мисия съобщи, че по време на маневрите се разработват "нетрадиционни методи за доставка$. Дори не искам да си представям за какво говорят", отбеляза Захарова.

„Във военните игри на Пентагона тази страна не е нищо повече от опорна точка на НАТО в близост до нашите граници. Тези мерки, насочени към развиване на взаимодействието и „свързване“ на въоръжените сили, нямат и не могат да носят други цели“, обясни официалният говорител на руското външно министерство.

Според нея самият факт, че тези учения се провеждат няколко дни след сключването на поредното военно споразумение между Талин и Вашингтон за взаимно снабдяване на войските с гориво, „само потвърждава намерението на НАТО изкуствено да създаде напрежение край Русия“.

Захарова посочи, че Северноатлантическият блок редовно обвинява Русия в "непрозрачност на действията" и "агресивно поведение", но ученията на американските сили в Естония показват обратното състояние на нещата.

„И всичко това те успяват да говорят за маневрите на руските въоръжени сили на наша територия“, пише тя.

„И сега бих искала да знам до каква степен генералният секретар на НАТО [Йенс] Столтенберг смята подобни действия за прозрачни, предвидими и неагресивен", попита тя.

"От гледна точка всичко е наред, тогава какви оплаквания може да има за вътрешните руски маневри, които постоянно му причиняват безпокойство", продължи Захарова.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Захарова: НАТО продължава да създава заплахи по руските граници - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!