Проф. Иво Петров: Всички знаем, че ще има пета вълна и трябва да се подготвим за нея

Кадър БНТ

Наш професор предупреди какво може да причини коронавируса, ако не се ваксинираме.

Основният риск за усложнения при пациенти с COVID-19 е свързан със сърдечно-съдовата система и този факт се доказа от множество проучвания и статистически данни.

Медитацията облекчава възпалението и защитава сърцето - и това не е всичко

Това обясни в "Говори сега" по БНТ проф. Иво Петров, кардиолог и член на Експертния съвет по кардиология към министерството на здравеопазването.

,,COVID може да "даде спусък" за усложняване на относително стабилно сърдечно-съдово състояние и това е основно при неваксинираните'', обясни проф. Петров пред националната медия.

Каква е тайната на магическите ефекти на медитацията върху здравето?

По думите му при т.нар. цитокинова буря следва безконтролно тромбообразуване.

Затова трябва да има синергия между специалистите в отделните специалности за лечение на пациента. Има протоколи, които предпазват от усложнения, така че в този аспект сме напред в разбирането на патофизиологията на заболяването, разясни проф. Петров.

Като пример за това проф. Петров посочи случай отпреди 2-3 седмици, когато лекарите са спасили 90-годишна жена с COVID и тромбоза в мозъка.

,,Цялото ми семейство е ваксинирано - започвайки от майка ми и стигайки до 15-годишния ми син. Аз вярвам в науката'', категоричен е проф. Петров и допълни, че и много висок процент от медицинските специалисти в болницата му също са ваксинирани.

За съжаление в България се оказа, че четвъртата вълна е най-тежка. На световно ниво 52% от населението е ваксинирано, а забележете - в България е само 26%. Хората трябваше да бъдат екзактно позитивно информирани какво представлява ваксината и да вземат правилното решение. Всички ние знаем, че ще има пета вълна и ние трябва да се подготвим за това, което предстои, предупреди той, пише Novini.bg.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Проф. Иво Петров: Всички знаем, че ще има пета вълна и трябва да се подготвим за нея

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!