Narod.bg: Тонове контрабанда в рейсовете на изборните туристи от Турция, спипаха тир с цигари, МВР провали голяма наркопратка (СНИМКИ)

Тонове контрабанда разкри съвместната операция на Икономическа полиция, Агенция „Митници”, НАП и Автомобилната администрация в десетки автобуси с изборни туристи от Турция, които задръстиха ГКПП „Капитан Андреево”.

На сайта си МВР публикува и снимки от операцията, които показаха мащаба на далаверата, която ходещите бюлетини на Ердоган се опитват да въртят, докато пътуват към урните в България.

При проверките е открит цял тир с нелегални цигари, пътуващи към Европа по турски контрабанден канал, обясни източник на Narod.bg от мястото на екшъна.

По информация на спецслужбите голяма пратка с наркотици е трябвало да влезе у нас през граничния пункт, но заради акцията босовете са дали заден в изчакване по-спокойни времена.

Заради дивата контрабанда е абсурдна реакцията на Турция, която по-рано днес връчила дипломатическа нота на България заради проверки на турско-българската граница на влизащи у нас пътнически автобуси от южната ни съседка, съобщи БНР, като се позова на дипломатически източници от Анкара.

По-рано турски медии съобщиха, че България спира десетки пътнически автобуси на граничния пункт „Капитан Андреево“ под предлог, че ги проверява за контрабанда на стоки. Всъщност, проверката не е под предлог, а именно срещу далаверата със стоки, която изселниците въртят покрай изборния туризъм.

Турските медии днес цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които казват, че ги спират заради президентските избори в неделя, което е част от масираната дезинформационна кампания, която се вихри в южната съседка заради балотажа..

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю късно снощи отиде на граничния пункт „Капитан Андреево“ и разговаря с ръководителите на пункта. Дипломатът се срещна и с пътници.

БНТ изрично потвърди, че на граничния пункт тече специализирана полицейска операция срещу контрабандата на Икономическа полиция, Агенция „Митници“, НАП и Автомобилната администрация. Десетки автобуси чакат на „Капитан Андреево“.

СНИМКИ: МВР

Източник/ци: Първо в Narod.bg: Тонове контрабанда в рейсовете на изборните туристи от Турция, спипаха тир с цигари, МВР провали голяма наркопратка (СНИМКИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!