Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев довърши Украйна: Няма да се извиня за Крим, а Турция да мълчи!

Румен Радев предизвика международен скандал!

Скандалът с Крим

В Украйна са бесни от изявлението на Румен Радев, че Крим е руски. Външното министерство на страната поиска публично извинение на българския президент.

По време на дебата с проф. Анастас Герджиков ген. Радев каза за Крим “В момента е руски, какъв да е”. С това той на практика призна правото на Владимир Путин да завладее полуострова.

Българският посланик в Киев веднага е бил привикан от украинските военни сили и е бил предупреден, че ако Радев не се извини, ще стане страшно, писа Bgonair.bg.

Румен Расдев довърши Украйна

Посланик Костадин Каджабашев е гарантирал, че президентът ще си вземе поука и ще се извини. Нищо подобно обаче не направи Румен Радев днес.

Пред медиите държавният глава каза, че няма никаква драма, защото действително в момента Крим е руски. Все пак, за да не компрометира изцяло ЕС, чийто член България е, Радев поясни, че международното право е нарушено, ала това не променя факта, че Крим сега е на Русия.

Ген. Радев взе отношение и по въпроса с изявлението на Бойко Рашков за вмешателството на Турция във вътрешните дела на България. И тук се разрази скандал, но президентът подкрепи вътрешния министър.

“Турция е наш приятел, но трябва да знае, че не може да се меси в нашата политика”, каза президентът.

Източник/ци: Радев довърши Украйна: Няма да се извиня за Крим, а Турция да мълчи!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!