Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лозан Панов: Задкулисието създаде "Продължаваме промяната"

"Задкулисието" стои зад създаването на "Продължаваме промяната" (ПП), както и зад "Възраждане". Моята кампания беше по-различна. Аз заложих на това да казвам истината, затова платих цената на истината. Кандидатът, който ме изпревари, Костадин Костадинов, заложи на антиваксърския вот. Аз заложих на това хората да се ваксинират. 

Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов, който остана пети на изборите на 14 ноември с подкрепа от 3,6%. В студиото на БТВ Панов директно обвини "Демократична България" за неуспеха си. Панов бе издигнат от инициативен комитет, в ядрото на който стоеше "Правосъдие за всеки", и бе подкрепен от ДБ.

Не усетих подкрепата на ДБ. Нямаше нито един лидер, който да обяви номера на бюлетината ми“, оплака се бившият върховен съдия.

„Лидери на ДБ не са имали намерение да издигат свой кандидат. Подкрепа имаше само от една малка група ентусиасти от средите на ДСБ“, добави още той и уточни: "Едно е да говориш пред политиците, друго е да го правиш задкулисно. Няма нищо лошо да подкрепиш Радев, няма лошо да не подкрепиш един кандидат, който стои зад истината, няма лошо да се коалираш и с БСП…Важно е дали си честен към избиратели".

Панов подчерта, че един президент трябва да поставя мостове към всички. Това го нямаше в мандата на Радев и затова се стигна до политическата криза и отключи много други кризи. Аз бих искал да има стабилно управление. Особено когато имате в един парламент вече 7 политически формации да се  търси диалог, а не да търси разделителните линии.

Десните партии изпуснаха момента за провеждането на съдебната реформа. Цялото кредо на ДБ беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт, но те го изпуснаха. Задкулисието през това време успя да изземат антимафиотския фронт и съдебната реформа, коментира магистратът.

Той не пропусна да изтъкне, че в момента имаме сериозен проблем със здравната система, виновен за здравната криза е настоящият държавен глава Румен Радев.

С кандидатурата си Панов каза, че е искал да постави темата за съдебна реформа в центъра на политическия дебат. По думите му ДБ не са били честни с избирателите си. Според него е проблем, че в последните два парламента не се е сформирало редовно правителство: „Аз бих искал да има стабилно управление“.

Панов обясни, че е получил покана да се впусне в президентската надпревара един ден преди края на кампанията и това е изиграло своята роля за неуспеха му: „Аз ги изненадах с моето съгласие в последния момент да се кандидатирам, защото вярвам, че съдебната реформа трябва да се осъществи“. 

Свободните хора са много повече от гласувалите за мен, те са и тези, които не са отишли да гласуват, защото нямат доверие в политиците, смята още Лозан Панов. 

Източник/ци: Лозан Панов обвини ДБ за провала си: Задкулисието създаде "Продължаваме промяната"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!