Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов моли Ердоган за помощ във войната срещу Радев

.
Ухилен Борисов до Ердоган

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправил гореща молба към „моя приятел Тайпи“ президента на Турция, да помогне за мобилизиране на български изселници да гласуват за неговия кандидат Анастас Герджиков. Борисов не можел да се побере в кожата си, че Румен Радев, когото той смята за свой смъртен враг, ще спечели втори президентски мандат. Това разкриха пред Фрог нюз източници от централата на ГЕРБ.

Борисов наредил също да се отпечатат плакати на Герджиков и Митева, които вече се разпространяват в турските градове Истанбул, Измир, Одрин, Анкара и др., където живеят много български турци. 

Наблюдатели обаче смятат, че турският президент Реджеп Ердоган трудно ще се върже на  бойковите молби, защото си дава сметка, че през следващите години най-вероятно ще работи с Румен Радев. 

Източници от антуража на Борисов коментират пред Фрог нюз, че от ДПС отказали да съдействат на Борисов да мобилизират свои членове и симпатизанти да подкрепят Герджиков. Хората трябвало да преценят по съвест. 

Предизборните срещи на президента Радев в Родопите и доказани центрове на движението, показаха, че населението там е настроено положително към държавния глава. Това допълнително изнервя Борисов, който заявил на щаба на своя избранник, че трябва да използват всички средства в атаките срещу сегашния президент. 

Последният коз в тази агресивна пропаганда са нападките на лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова срещу служебния кабинет, където витаела сянката на борисовото задкулисие, а новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев откъсвал гласове от „червените“. Герджиков и ГЕРБ моментално взеха „на въоръжение“ думите на Нинова, които ще бъдат използвани и в тазвечершния дебат между Радев и Герджиков.

Източник/ци: Борисов моли Ердоган за помощ във войната срещу Радев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!