Кристиян Шкварек: Този кабинет ще бъде 50% нареден от Херо Мустафа, ще има протести при промяна на позицията за РСМ

Според него Даниел Лорер (от "Продължаваме промяната" - б.р.) е "човекът, когото американците са си избрали, за да свърши работата по отстъпване от националния интерес, като пусне РСМ максимално бързо"

"Ако не се състави правителство, партията, която е виновна за това, най-вероятно няма да влезе в следващото Народно събрание". Това заяви пред БНР Кристиян Шкварек от Групата на европейските консерватори и реформисти.

Според него всички партии, които се очаква да влязат в управляващата коалиция, са диалогични, защото са наясно, че, ако правителство не се състави, те няма да минат бариерата за влизане в парламента след евентуални четвърти поредни избори.

Той изказа прогноза, че 47-ият парламент ще успее да излъчи редовен кабинет.

Във връзка с подадените оставки на лидерите на БСП и на партиите в обединението "Демократична България" Шкварек изказа предположение:

"Поне половината от тях няма да минат и нищо няма да се промени. В ДСБ е възможно да мине, но Христо Иванов ще бъде преизбран за лидер на "Да, България" с някакви компромиси, това го гледахме при Корнелия Нинова преди време. Няма да има спънки, защото дори и следващите, които биха дошли, осъзнават, че, ако не направят тези компромиси, ако не се прегърнат десни с леви, тази тотална мешавица, ако не се случи, някои партии ще изпаднат от парламента".

Той нарече шоу заявката, че преговорите за съставяне на управляваща коалиция ще се водят пред камери:

"Всички хора, които са били някога в политиката, знаят, че единственият начин да се водят искрени преговори е при затворени врата. Защото политиците, когато има камера, стават шоумени и ние ще видим един фарс, а не това, за което всъщност ще се договорят. Ние няма да чуем пред тези камери, че те ще се договорят да пуснат Северна Македония максимално бързо и да отстъпят от нашата национална кауза там. Защото не могат да го кажат, но всички знаем, че това е една от причините да се състави това правителство".

Според него Даниел Лорер (от "Продължаваме промяната" - б.р.) е "човекът, когото американците са си избрали, за да свърши работата по отстъпване от националния интерес, като пусне РСМ максимално бързо": "Не мога да го докажа, но това е моята теза. ... Те сами го посочиха, излязоха сигнали от Скопие, че той щял да бъде външен министър. Те знаят по-добре от нас, защото са им казали хората, които ще го направят външен министър. Това е, конкретно, американското посолство в София. 

Аз смятам, че този кабинет ще бъде 50% нареден от посланик Херо Мустафа. Това не е конспирация. ... Живеем в година, когато центърът се премести към американското посолство доста повече, отколкото в предишни години. Ветото за РСМ се случи, защото тогава центърът беше някъде другаде".

Ветото за Северна Македония е трябвало да бъде използвано за преговори, през които България да наложи там националните си интереси, смята той и прогнозира, че ще има протести, ако правителството промени позицията на страната ни спрямо РСМ.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Източник/ци: Кристиян Шкварек: Този кабинет ще бъде 50% нареден от посланик Херо Мустафа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!