Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Марков: Не се поддавайте на изкуствено внушени от политици и държавници страхове, относно действия и бездействия на държавните органи на република Турция

Не се страхувайте от турците, нито от Турция!

Гражданско обръщение, призив към нацията.

Уважаеми мои съграждани,

Не се поддавайте на изкуствено внушени от политици и държавници страхове, относно действия и бездействия на държавните органи на република Турция във връзка с нашите избори за президент. И двамата ни кандидат-президенти са етнически българи и достойни граждани. Който и от тях да стане, това няма да бъде заплаха за нацията и държавата. Не забравяйте, че освен личностите, които олицитворяват единството на нацията има и специална система за национална сигурност, която е напълно способна да ви я гарантира. Дори да имаше кандидат за президент на окончателните избори, етнически турчин, той също щеше да изпълнява точката и духа на българския закон. В това съм убеден.

В най-тъмните исторически времена на нашето пет вековно завладяване от османците, българските турци, мюсюлмани, са защитавали по всякакъв начин и доколкото им е било възможно своите български братя и приятели. Нещо повече, българските етнически турци отказват и не се включват в османската войска по време на руско-турската война! И заслужено са оставени от дедите ни да живеят наравно с нас в освободената ни вече България. Това е българското признание за тяхната лоялност и доблест в тежки за всички нас години и свръхизпитания на духа. Дух на приятелство и истина.

Това е едната част от миналото, но има и друга в която видни българи са защитавали, дори с цената на живота си, българските етнически турци, от българските държавни власти. Всяка власт е носител на добро и зло, затова най-ценното качество на обществото е да се защитава взаимно и да има силна обществена имунна система, за да го пази и съхрани. Властта отминава, това е неизбежно, но човекът до теб остава. Остават и близките му.

Мърша има навсякъде между нас, приятели - при турците, при циганите, при арменците и при нас българите. С тези, обаче, трябва да се занимава общия ни наказателен закон, който да не различава кой в какво вярва и откъде е произлязъл. Не ние трябва да се съдим като човеци един друг, защото по голям от всички нас взети заедно е Обществения договор, който ни свързва - родината ни. Нашата национална светиня България!

Затова ви моля, не слушайте политиците. Не и днес, утре или вдругиден.

Н.Марков - експерт по национална сигурност и най-малък между вас

Не се страхувайте от турците, нито от Турция!

От следосвобожденчески време, на всеки шест месеца през изминалия век и половина, все някой политик е вадил призраците от гардероба и по незнайни все още за мен причини българите реагират като овце. Няколко пъти оттогава и един от тези пъти открито, с военна агресия, сме заставали прибързано срещу Турция. Броени часове и месеци след това е кристализирала истината, че други сили и държави са имали интереси от този изфабрикуван сблъсък, а цената която ние плащаме е била поредна национална катастрофа.

Трябва да израстнем над тези страхове!

Турските държавни власти са били винаги коректни с нашите власти и със самите нас в историческото време. Дори повече от винаги. Имали сме няколко политици, които са осъзнали ползите от добрите ни отношения, пред другото възможно. Турската дипломация е втора в света и няма нужда от изостряне на отношения с наши приятели и днешни съюзници, които вече имат и добри отношения с Русия. Всичко тече и всичко се променя, господа, само глупостта да бъдеш ползван без да разбереш е непростима. Осъзнайте това!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Президентът Радев много добре знае всичко, което ви казвам. И не му прави чест да разиграва кризисно тази опасна карта, което не е актуален интерес на българската държава и нация. Бъдете умни и не се поддавайте на манипулации. Играта е сложна.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Проблемът не е между България и Турция, но може да стане ако го позволим.

May be an image of one or more people

Източник/ци: Николай Марков - Posts | Facebook

Николай Марков - Posts | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!