Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДПС Истанбул агитира за Герджиков и Митева

ДПС в турския мегаполис Истанбул открито агитира за кандидата на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков за президент на балотажа в неделя. Това се вижда на страницата на структурата във Фейсбук, на която е публикуван и постер на Герджиков с кандидата за вицепрезидент – Невяна Митева.

Вчера формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ отказа да даде официална подкрепа за претендентите за „Дондуков“ 1, подкрепени от ГЕРБ. Карадайъ в типичния си стил заяви, че „привържениците на движението са мъдри и ще направят своя избор съобразно предварително очертания от ДПС профил на бъдещия президент – да бъде обединител на нацията, да е лице пред света и пр.“

От повече от година ДПС открито воюва с настоящия държавен глава и претендент за втори мандат – Румен Радев. Преди да бъде разпуснато предишното Народно събрание, Карадайъ в декларация обвини Радев, че разделя нацията и че се поставя над конституцията. „Или се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република“, обвини го водачът на ДПС.

ДПС неведнъж влиза в конфликт с Радев и заради работата на служебното правителство и по-специално акциите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков срещу купуването на гласове, които ДПС окачестви като „репресия“ и „сплашване“ на избирателите му. Радев и служебният кабинет атакуваха ДПС заради Делян Пеевски, санкциониран от САЩ по закона „Магнитски“ за „значима корупция“.

Източник/ци: ДПС Истанбул агитира за Герджиков и Митева – Рикошет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!