Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Край с Иван Гешев! Кирил Петков ликвидира главния прокурор

Иван Гешев е в нова битка с настоящото управление на страната!

Няма да има главен прокурор

Примката около врата на Иван Гешев се затяга. Вече не само Бойко Рашков го атакува жестоко, но и Кирил Петков.

Лошата новина за главния прокурор е, че лидерът на “Продължаваме промяната” почти сигурно ще бъде новият премиер, а това означава жестока битка срещу Гешев.

Кирил Петков не просто иска да премахне Иван Гешев. Той има намерение да ликвидира поста “главен прокурор”, писа Frognews.bg.

Самият Петков обяви, че намерението на неговата партия е да няма такава длъжност, а да се работи само с прокурори по райони. По този начин според него ще се намали риска от корупция в прокуратурата.

“Не трябва да има човек, над когото е само Господ. Позицията “главен прокурор” трябва да бъде премахната и ние ще направим всичко възможно да го направим”, разкрива Кирил Петков.

Кирил Петков погна Иван Гешев

Това е жестока новина за Иван Гешев, който досега се чувстваше защитен от закона и се знаеше, че само чудо може да го бутне от поста му.

Чудото обаче е напът да се случи. След като не могат да преборят закона, Кирил Петков и Асен Василев ще го променят, което ще понижи Иван Гешев до обикновен районен прокурор и той вече няма да има такава власт.

Премахването на главния прокурор е ход, който цели да се разбие корупцията в прокуратурата. Ако няма само една фигура, която представлява тази институция, по-трудно мафията ще може да я превземе.

Ако планът на “Продължаваме промяната” се изпълни, това застрашава и Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ се ползва с “чадъра” на Иван Гешев, а сега това може да бъде унищожено и той да бъде съден за злоупотреби с власт.

Източник/ци: Край с Иван Гешев! Кирил Петков ликвидира главния прокурор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!