Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев атакува Герджиков: Как ще обедините жертвите на мафията с мафията? Шкафчетата не са мои, не ме пришивайте към Бойко Борисов, заяви ректорът на СУ

Радев атакува Герджиков: Как ще обедините жертвите на мафията с мафията?

По време на единствения телевизионен дебат между двамата основни претенденти Румен Радев атакува опонента си Анастас Герджиков, че по време на предизборната кампания не е взел отношение за прословутите шкафчета със злато и пари в дома на Бойко Борисов и не е дал мнението си за управлението на ГЕРБ.

Настоящият президент атакува ректора на Софийския университет и че е свързан с ГЕРБ, тъй като именно негови представители го следват навсякъде по време на кампанията.

Шкафчетата не са мои, обаче разделението в обществото и провалът ви са си лично ваши, отговори Герджиков. Опитвате се да ме прикачите към други хора, един добър президент не трябва да мисли само за Бойко Борисов. Подкрепям всички български интитуции, не познавам главния прокурор, коментира Герджиков.

Радев попита Герджиков дали подкрепя действията на прокуратурата за забавянето за разследванията за шкафчета, кюлчета, имоти в Барселона.

Защо никога не признавате, че грешите, попита Герджиков.

Радев опонира, че това не е вярно. За 5 години отстоях истината, мога да бъда горд от това, че допринесох за възбуждане на гражданската енергия за промяна. Ако хората виждаха грешката в мен, нямаше да ме подкрепят, заяви Радев.

Как ще обедините мафията с жертвите на мафията, репликира сегашният държавен глава.

Искате да ме пришиете с някоя партия, с някой, който има грехове. Не се срамувам от подкрепата на никой български гражданин. Нямам шкафчета, не съм обвързан с никоя партия. Подкрепям всяка осъдителна присъда за човек, който е извършил нещо нередно. Моята цел е да обединя всички български граждани около важната цел - да се излезе от политическата криза, заяви Герджиков.

Румен Радев обаче отново разкритикува опонента си, че е свързан с хора, които са били студентите по време на миналогодишните протести.

Източник/ци: Радев атакува Герджиков: Как ще обедините жертвите на мафията с мафията? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!