Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Биков: Властта ще е изцяло в ръцете на Радев, ще имаме институция със свръх власт

Тома Биков

"В тази кампания нашият основен опонент беше Бойко Рашков и целия апарат на държавата, който стоеше зад него. Благодарим на хората, които показаха, че ГЕРБ е стабилна партия. Ние направихме всичко възможно да мобилизираме нашата партия, но пак казвам, нашата борба беше срещу Рашков. Той започна да прилича в последните дни на късния Чаушеску, почна да се тресе", заяви пред бТВ Тома Биков от ГЕРБ.

"Ние подкрепа няма да дадем, ако тя не е потърсена от нас публично", заяви той и допълни, че при победа на балотажа за Радев рискуваме да имаме една институция, която е формирала свръх власт. Страх ме е да изразявам прогнози, че ще има правителство. Страх ме е да изразявам прогнози, защото властта ще е изцяло в ръцете на господин Радев. Най-логичното е да има правителство, което да предложи бюджет и да се вземат важни решения като Северна Македония. Отговорността е изцяло на Радев и неговата формация", каза той.

"Ако предизборната кампания беше нормална, щяхме да анализираме. Основният ни опонент беше Бойко Рашков и целия апарат на държавата, който стоеше зад него, каза Биков. Рашков в последните дни започна да прилича на късния Чаушеску", коментира Биков.

"Когато печелиш изборите, печелиш във всички райони. Този знак - ще видим господин... може би трябва вече да казваме Христо Петров в парламента. Не виждам да е някакъв страхотен знак", обясни той резултата на рапърът Ицо Хазарта, който побеждава лидера на БСП Корнелия Нинова и на ГЕРБ Бойко Борисов в София.

"ГЕРБ се променя, и при нас промяната продължава. БСП се преформатира от господин Радев, каза Биков. Очакваме от всички български граждани, при победа на г-н Радев има една фигура, която е сформирала свръхвласт.

Източник/ци: Тома Биков: Властта ще е изцяло в ръцете на Радев, ще имаме институция със свръх власт - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!