Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минеков: Задвижена е процедурата за изгонване на ГЕРБ от НДК

Процедурата за изгонване на партийната централа на ГЕРБ от НДК „се движи“, съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков след заседанието на Министерски съвет, цитиран от бТВ.

„В момента търсим място, където да преместим тази площ, която е щета за НДК. В НДК имаме огромен дълг за изплащане. Абсолютно нищо не е направено по отношение на енергийна ефективност. Миналия месец сметката за електричество е близо 500 000 лева“, каза Минеков.

„В момента са нужни мерки за спасяване на НДК, предприели сме ги и това ще се случи. Тази площ на НДК трябва да бъде използвана. През последните години НДК е бил подложен на грабеж - приватизиран е „Английският двор“, приватизиран е покритият паркинг, паркингът изведнъж е станал собственост на общината. Спрени са всички източници на доходи. За да върнем тези 90 млн. лева общ дълг на НДК, може би трябва да поканим АББА, които да изнасят концерт всяка вечер там и ако може, да не получават хонорар“, каза министърът на културата. 

От партия ГЕРБ обаче продължават да настояват, че не са получавали официална информация за намеренията на министъра и нямат отношения нито с МК, нито с НДК, а само с областна администрация - София. Те препоръчаха Минеков да прочете Закона за политическите партии и Закона за държавната собственост, които уреждали подобни въпроси.

Източник/ци: Минеков: Задвижена е процедурата за изгонване на ГЕРБ от НДК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!