Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Eто кои известни политици остават зад борда на 47-то НС

Няколко знакови имена за българската политика няма да са част от новия 47-и парламент, сочи проверка, цитирана от Флагман.бг. В НС влизат 7 партии. Първа политическа сила е ПП с 67 мандата, ГЕРБ – 59, ДПС – 34, БСП - 26, ИТН – 25, ДБ – 16, Възраждане – 13. Сред лузърите са топ герберът Димитър Главчев, Александър Симидчиев от ДБ, червената Нона Йотова и екскметът на Плевен Найден Зеленогорски. 

Първи в списъка е Димитър Главчев, дългогодишен зам.-председател на парламента и пръв председател на 44-ото НС.

Младежкият лидер на ГЕРБ Георг Георгиев също остава извън борда. Той бе депутат в 43-ото НС, след това стана зам.-министър на външните работи, спечели два пъти последователно мандат за народен представител в 45-ото и 46-ото НС.

В новото народно събрание няма да видим и друго знаково име за българската политика Цвета Караянчева, която за втори пореден път не успя да пробие в трудния регион Кърджали. Нищо чудно това да е лебедовата й песен в политиката.

Извън парламента остана и д-р Александър Симидчиев, който бе кандидат за депутат от „Демократична България“, но остана извън борда заради катастрофалния резултат на обединението. Д-р Симидчиев бе част от последните две НС и определено бе от полза с работата си в комисията по здравеопазване, на която бе зам.-председател.

Само едно лято в парламента танцува и дипломатът Стефан Тафров. Преди по-малко от година той бе спряган за кандидат-премиер при пробив на ДБ, но в последните два парламента хората на Христо Иванов така и не стигнаха до коалиционни преговори, за да поставят на масата своите фаворити.

Бившият кмет на Плевен и някогашен топ седесар Найден Зеленогорски също няма да е депутат, след като ПП изсмука електората на ДБ в Плевенска област.

Арт социалистката Нона Йотова ще гледа парламента само по телевизията. Тя обогати фолклора на НС и винаги се явяваше с впечатляващ вид, който шокираше дори най-сериозните й поддръжници.

Много вероятно е извън НС да остане и Борислав Гуцанов от Варна, който бе депутат в 45-ото и 46-ото НС. Той ще влезе само, ако Корнелия Нинова избере София, но това едва ли ще се случи, тъй като в 25 МИР зад нея е Емил Георгиев, председател на „Екогласност“ и изключително близък до соцлидерката.

Източник/ци: Eто кои известни политици остават зад борда на 47-то НС - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!