Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Осман Октай разкри тайния план на Борисов и Ердоган

Снимка Булфото, автор: Катя Илиева, Фрог нюз

Възможно ли е гласовете от Турция да бъдат мобилизирани и да обърнат вота срещу Румен Радев в полза на Анастас Герджиков?

Има ли тайна договорка Турция да удари едно рамо на ГЕРБ между Борисов и Ердоган?

Осман Октай даде интересна мнение за резултатите, които ДПС и Мустафа Карадайъ постигнаха на изборите за парламент и президент.

Според ДПС всяка атака срещу мафиотизираните обръчи от фирми, е заплаха за етническия мир. Мафията без бой няма да се даде. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай. Ето какво още обясни той:

-  Г-н Октай , голяма изненада беше за всички изборния резултат, който ДПС постигна в Турция.  Как бихте го коментирали?

-  Факт е, че  дори с контролираните гласове на ромите в Северозападна България и други региони, вътре в страната избирателният потенциал на ДПС падна на най-ниско ниво – около 250 000 гласа.  Като извадим от тях контролирания ромски вот, излиза, че те са паднали под 200 000 сред българските мюсюлмани.

-  На какво се дължи това?

- На агресивната радикализирана кампания на ДПС с кандидат-президента им Мустафа Карадайъ. С конфликтното си поведение партията  уплаши много мюсюлмани, които притеснени, не отидоха да гласуват. Оказва се, че между 6 до 10 процента от тези, които са гласували за ДПС - листата за парламент, са гласували за президента Румен Радев. Излиза, че 50-100 000 мюсюлмани са подкрепили президента Радев, въпреки че ДПС водеше през цялото време кампания срещу  Радев,  Бойко Рашко и служебния кабинет.

Според ДПС всяка заплаха срещу мафиотизираните обръчи от фирми,  е заплаха за етническия мир.  Не случайно те намериха общ език с диктатора от Анкара Реджеп Ердоган. Спомняте си, че той поздрави ДПС през април за първите избори. Така  даде знак, за готовност за намеса в полза на ДПС по време на изборите в България. С тази стъпка Ердоган изнесе своите вътрешни проблеми навън – към българските мюсюлмани. По съвет от Анкара, ДПС за първи път номинира лидера си - мюсюлманин, за кандидат-президент.

- Каква е ролята на репликата на Мустафа Карадайъ за „майката – родина“?

- Това бе провокация и тя се пое от всички турски медии.  Последваха още провокации като скандалното напускане на Карадайъ на КСНС при президента, на което присъстваха всички шефове на служби, армия  и т. н. . Говорим за много тревожна етническа злоупотреба. Като прибавим и говоренето за гражданството на Кирил Петков - всичко това бе предварително подготвена провокация, целяща отново ДПС да развее знамето за етническия мир и отново да има претенции, че единствено тази партия е гарант за етническия мир, а останалите са заплаха. Цялата мафия и обръчи от фирми на Ахмед Доган за пореден път използват етническата карта. С действията си те ни казват - пипнете ли нашата мафия, значи сте опасни за етническия мир в държавата.

-  Но как тройно повече българи отидоха до изборните машини в южната ни съседка?

- В целия този провокативен процес се намеси Реджеп Ердоган. Той не само активира всички турски медии, но и цялата държавна администрация. Нейната задача бе да изкара избирателите до урните. Ще се върна към 1989-та година. При голямата екскурзия и изгонените на мюсюлманите от България, покойните президент Тюргут Йозал и министър - председател Месут Йълмаз приеха специален закон за изгонените турци от България. Според него на тях трябваше да им се признае двойно гражданство. По принцип  конституцията не разрешава двойно гражданство.

Прието бе и  специално законодателство, което позволи изгонените да бъдат настанени в специално изградени жилища.Впоследствие със специална програма за кредитиране, всеки, който можеше, закупи тези имоти. Така бяха създадени много квартали. Тези изселници трябва да изплащат на този фонд отпуснатите кредити в продължение на 30-50 години. Точно тези хора ги изкараха да гласуват.  Те са около 80 000 по списъчен състав. Това бе един контролиран вот със заплаха, че могат да загубят много права. Затова след онези 90 000 гласа преди години, които бе осигурил Ердоган в Турция, сега виждате, че има съвпадение в цифрите. Защото само тези хора все още са зависими от общинските и държавните власти в Турция. Тук говорим за един много сериозен процес, който би трябвало да стои на вниманието на българските и натовски служби.

- Какво четете между думите на Мустафа Карадайъ, че ДПС ще подкрепят безусловно едно следващо правителство.

- Това е приспивна песен под диктовка на Ердоган, след целеносочено агресивното му поведение. Заявката е дадена от ДПС и тя е, че който преследва мафията, ще бъде атакуван, развявайки картата на етническия мир.

- Очаквате ли на предстоящия балотаж също такава активност от сънародниците ни в Турция?

- Убеден съм, че от ДПС ще кажат – да оставим нашите избиратели да гласуват по съвест. Мафията без бой няма да се даде. Всичко, което се случи в Турция под диктовката на турските служби, стана пред погледа на всички наши дипломатически консулства и посолства. Техните служители са назначени от Бойко Борисов.  Което означава едно  - има съгласуване между Ердоган и неговия приятел Бойко Борисов.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Осман Октай разкри тайния план на Борисов и Ердоган

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!